Giv Bibelen videre. Foto: Jumpstory.
Hvad vil du give videre, når du ikke længere er her? Et testamente er en mulighed for at bestemme, hvilken betydning dit efterliv skal have. Foto: Jumpstory.

03.09.2019

Hvad skal være dit aftryk til kommende generationer?

Den 13. september er det International Testamentedag, hvor der flere steder i landet sættes fokus på, hvad vi ønsker at efterlade, når vi ikke er her længere

Hvad efterlader du, når du ikke er her mere? Det har de færreste danskere taget stilling til. Det vil Bibelselskabet, Kræftens Bekæmpelse, Dyrenes Beskyttelse, Folkekirkens Nødhjælp og de øvrige 31 velgørende organisationer, som står bag Det Gode Testamente, nu hjælpe danskerne med at lave om på.

I forbindelse med International Testamentedag fredag den 13. september har du i Aarhus, Odense og Roskilde mulighed for at sende en tanke til de kommende generationer ved at gemme en personlig hilsen eller godt råd i en ”tidskapsel”, som først vil blive pakket ud igen om 100 år. På dagen vil Det Gode Testamente desuden stå klar til at fortælle meget mere om, hvordan man opretter et testamente, og hvilke muligheder der er for at sætte et aftryk på verden med velgørende donationer, når man ikke længere er her. Der vil ligeledes stå en advokat til rådighed for spørgsmål og rådgivning til, hvordan du kan oprette et testamente, ligesom alle besøgende vil blive budt på dejlig varm kaffe.

”Der er desværre for få danskere, som tager stilling til, hvilket aftryk de gerne vil sætte på verden, når de ikke længere er her. Og det kan vi godt forstå. Testamenter er for de fleste noget, der er tungt og svært at forholde sig til. Et testamente skal dog ses som en mulighed for at bestemme, hvilken betydning ens efterliv skal have – og det håber vi at flere og flere vil få øjnene op for. Vi vil i hvert fald rigtig gerne være med til at sætte gang i de tanker hos folk. Det gør vi med et hyggeligt arrangement i forbindelse med International Testamentedag den 13. september,” fortæller Dorte Hee, projektleder hos Det Gode Testamente.

Her kan du møde Det Gode Testamente

Du kan gemme en hilsen til kommende generationer og møde Det Gode Testamente den 13. september fra kl. 15-17 på:

  • Roskilde: Stændertorvet
  • Aarhus: Skt. Knuds Torv
  • Odense: Vestergade ved Ove Sprogøes Plads

Om Det Gode Testamente

Det Gode Testamente er et samarbejde mellem 35 velgørende organisationer i Danmark. Organisationerne er gået sammen for at få flere danskere til at skrive testamente og give noget godt videre. Det Gode Testamente står bag hjemmesiden www.detgodetestamente.dk, hvor der kan hentes inspiration og gratis juridisk rådgivning.

De 35 organisationer som står bag Det Gode Testamente er: AIDS-Fondet, Alzheimerforeningen, Amnesty International, Bibelselskabet, Børn, Unge & Sorg, Børns Vilkår, Børnecancerfonden, CARE Danmark, Danmarks Naturfredningsforening, Danske Hospitalsklovne, Danske Sømands- og Udlandskirker, Det Danske Spejderkorps, Den Danske Naturfond, Diabetesforeningen, Dyrenes Beskyttelse, Dyreværnet, Folkekirkens Nødhjælp, Foreningen Grønlandske Børn, Gigtforeningen, Hjernesagen, Hjerteforeningen, Julemærkefonden, KFUKs Sociale Arbejde, Kræftens Bekæmpelse, Lungeforeningen, Mellemfolkeligt Samvirke, PlanBørnefonden, Psoriasisforeningen, Psykiatrifonden, Scleroseforeningen, SOS Børnebyerne, UlykkesPatientForeningen, World Animal Protection, WWF Verdensnaturfonden, Øjenforeningen. Det Gode Testamente samarbejder derudover med Danske Familieadvokater og Danske Arveretsadvokater.