SAT-7 producerer - Salah og Samia Kessai
Producerparret Salah og Samia Kessai bor selv i Algeriet, og de fortæller, at kirkerne vokser – både i antal og styrke. Foto: SAT-7

12.09.2018 Louise Graa Christensen

Kirkevækst i Algeriet på trods af modstand

Myndighederne lukker kirker. Det forhindrer dog ikke, at nye kirker åbner og mange mennesker bliver døbt. Det fortæller to producere fra SAT-7, der selv befinder sig i landet

Salah og Samia Kessai, der begge er producere på SAT-7, kender alt til den modstand, kristne i Algeriet møder. De oplever ofte et stort pres fra omgivelserne, hvis de fortæller åbent om deres tro. Derfor er det en stor udfordring at være tilhænger af Jesus, hvis man bor i Nordafrika, forklarer Salah.
Den kirke, parret selv kommer i, er imidlertid genåbnet efter at have været lukket i flere måneder. Og parret, der laver indflydelsesrige programmer i Algeriet, nægter at give op. Deres arbejde er en afgørende støtte for dem, der har valgt at dyrke deres kristne tro. Som så mange andre kristne i Algeriet har Samia og Salah oplevet en utrolig kirkevækst de seneste år, ligesom de ser mange, der bliver døbt.

SAT-7 forside billede
Håb i Nordafrika, forfulgte kristne finder styrke i troen. Foto: SAT-7

”Hver tredje måned er der dåb i kirken, og indimellem er der mere end 100 mennesker, der bliver døbt. I juni måned var der for eksempel 67 mennesker, der blev døbt,” fortæller Salah.
Men i takt med at de politiske spændinger er blevet værre, har kirkerne også været genstand for mere indblanding fra myndighedernes side. De nægter at give kirkerne mulighed for at fungere og lukker dem,heriblandt den kirke, Salah og Samia er tilknyttet i Aïn El Turk, der ligger tæt på byen Oran i det nordvestlige Algeriet. Den var lukket i syv måneder, men genåbnede i juni. Og Samia og Salah kæmper ufortrødent videre:

Jo flere problemer, kirken møder, jo stærkere bliver den

- Salah Kassai

Mange mennesker oplever Gud

Parret producerer livlige SAT-7 udsendelser – blandt andet gudstjenester, undervisningsprogrammer og talkshows.
”SAT-7-programmerne har en stor indvirkning på seerne, som er glade for at have muligheder for at se programmer, hvor der tales med deres egen dialekt. Mange mennesker oplever også at få et mere personligt forhold til Gud via programmerne,” forklarer Salah.
Programmernes indflydelse er ikke begrænset til Algeriet. Også kristne fra Marokko betragter SAT-7 som en vigtig kanal til at dyrke deres tro.