SAT-7 studie / Kirke i Algeriet
Programmet ”Min kirke i Algeriet” er til glæde for mange isolerede seere, som via programmet får frihed til at dyrke deres tro. Foto: SAT-7

12.09.2018 Louise Graa Christensen

TV om tro giver håb til isolerede kristne

En seerundersøgelse viser, at den kristne tv-station SAT-7 har stor indvirkning på isolerede kristnes hverdag, fordi de via de levende billeder får adgang til at dyrke deres tro. Det fortæller de om i rørende vidnesbyrd fra undersøgelsen

En nyere seerundersøgelse fra SAT-7 har resulteret i hundredevis af opmuntrende vidnesbyrd fra seere, der fortæller, hvordan SAT-7 hjælper dem som isolerede troende i Mellemøsten og Nordafrika (MENA). Over 5.000 mennesker gav respons på undersøgelsen.

Selvom undersøgelsen ikke er repræsentativ for alle SAT-7’s seere, giver resultaterne værdifuld indsigt i, hvordan SAT-7 indvirker på isolerede kristnes hverdag. Især vidnesbyrdene viser, at SAT-7 har haft succes med sin mission om at give adgang til at dyrke sin tro i MENA trods de svære omstændigheder.

Fører isolerede troende sammen

Mindre end 3,5 procent af befolkningen i MENA er kristne, og mange af dem har en begrænset adgang til kristne fællesskaber eller ressourcer på deres eget sprog.

Imidlertid sagde næsten en tredjedel af undersøgelsens respondenter, at SAT-7 har hjulpet dem til at føle sig forbundet med andre troende.
”Det er opmuntrende at høre SAT-7’s seere fortælle, at de føler sig mindre alene takket være vores kanaler,” siger Terence Ascott, der er SAT-7’s grundlægger og direktør og fortsætter:

Vi ønsker at bygge bro og forbinde isolerede troende med den globale kirke og relevant, kristent indhold på deres eget sprog.

En kilde til støtte

Et eksempel på et af de vidnesbyrd, der gør indtryk, kommer fra en seer fra Tyrkiet – et land, hvor kun 0,2 procent af befolkningen er kristne:
”Takket være jer føler jeg mig ikke alene. Det er ikke muligt for mig at komme i kirke, men programmerne hjælper mig til at dyrke min tro og blive hos Jesus,” skriver han.

35 procent af alle de adspurgte seere fortæller ligesom ham, at SAT-7 støtter dem under de vanskeligheder, de gennemgår. Og i Egypten, hvor de kristne på det seneste har mødt særligt stor modstand, fortæller 45 procent, at de har følt sig støttet af SAT-7.

Selvom mange kristne i MENA oplever at være fysisk isolerede fra andre, er målet at opmuntre dem, lede dem og give dem håb på trods af problemer som krig, forfølgelse og isolation.

Nedbryder barrierer

SAT-7 spiller også en vigtig rolle i MENA, når det kommer til at opklare almindelige misforståelser om kristendommen. Over 40 procent af seerne siger, at SAT-7 har udvidet deres forståelse af den kristne tro.

Mange seere, der ikke kommer fra en kristen baggrund, skriver, at deres opfattelse af kristne ændrede sig efter at have set SAT-7 ARABIC.
Kanalen er blevet populær blandt ikke-kristne på grund af de simple forklaringer af den kristne tro og kvaliteten af programmerne. Og – vigtigst af alt – fordi kanalen behandler seere fra alle religiøse baggrunde med respekt.

Flere finder troen

Næsten en ud af fire seere, der har fulgt SAT-7 PARS, svarer, at de besluttede at følge den kristne tro efter at have set kanalen. De fleste af dem kommer fra Iran eller Afghanistan, hvor muligheden for at høre evangeliet normalt er ekstremt begrænset. For Terence Ascott er det meget opmuntrende:

Det viser, at SAT-7’s programmer taler direkte ind i hverdagen hos seerne i MENA.