SAT-7 tv er populært. Dens børneflade er prisbelønnet. Foto: SAT-7.
TV-stationen SAT-7 transmitterer gudstjenester, diskuterer tro, menneskerettigheder, kvindeundertrykkelse og bygger bro til muslimer. Foto: SAT-7

01.01.2021

Kvalitets-TV om tro og uddannelse

Millioner af mennesker har vanskeligt ved at komme i kirke og udleve deres tro. Der er også behov for uddannelse. Det gør SAT-7 noget ved.

I 1980’erne fik Dr. Terrence Ascott en god idé. Han gik igennem Kairos gader og bemærkede, hvordan folk sad inde i deres hjem og så tv. Mange var analfabeter. Pludselig slog det ned i ham, at den eneste måde de nogensinde ville kunne høre evangeliet på var igennem TV. Ideen om SAT-7 var født.

Udsatte får en stemme

Satellitkanalen SAT-7 er en kristen tv-station, der drives af lokale, kristne arabere. SAT-7 når ud til millioner af seere i Mellemøsten og Nordafrika. Da mange udsendelser nu også ligger på nettet, kan de principielt ses over hele verden – og det bliver de.

SAT-7 har vundet flere priser for sit arbejde med blandt andet bibelformidling for børn og kvinders rettigheder. Der transmitteres gudstjenester, diskuteres tro, menneskerettigheder, kvindeundertrykkelse og bygges bro til muslimer. Udsatte mennesker får en stemme.

Trosfrihed og uddannelse

TV-stationen bliver ved med at udvikle sig. Senest er der etableret en uddannelseskanal, ACADEMY, der formidler undervisningsprogrammer (arabisk, engelsk, matematik, biologi mm.) til alle børn, uanset trosbaggrund. Programmerne er uden forkyndelse, men de etiske værdier har en fremskudt plads. Der er også produceret programmer om trosfrihed for unge, som har fået øget fokus.

SAT-7’s medarbejdere afholder sig principielt fra hadefuld tale, selv når deres kristne landsmænd slås ihjel og forfølges. Det har resulteret i, at der i dag står stor respekt omkring tv-stationens arbejde og værdier.