Engelsk Christmas Pudding. Foto: Jeppe Sloth Carlsen.
Denne engelske christmas pudding er gavmildt overøst af mørk rom og pyntet med en kvist kristtorn. Foto: Jeppe Sloth Carlsen.

30.11.2017 Connie Terndrup

Lav en traditionel engelsk Christmas pudding

Kanel, tørrede frugter og mørk rom både dufter og smager af jul. Bibelselskabets værtinde Connie Terndrup har udviklet sit bud på en lækker christmas pudding, der kan samle hele familien

Ingredienser:

  • 220 g sukker
  • 250 g smør
  • 350 g sultana rosiner
  • 350 g almindelige rosiner
  • 200 g korender (rosin)
  • 150 g kandiseret skal af citrusfrugt
  • 120 g mel
  • 120 g brødkrummer
  • 60 g hakkede mandler
  • Skal af 1 økologisk citron
  • 5 hele æg
  • 1 tsk stødt kanel
  • 1 tsk 5 spice (består af sichuanpeber, stjerneanis, kanel, nellikker og fennikelfrø)
  • 1 tsk stødt muskatnød
  • 1 nip salt
  • 3 dl mørk rom

Sådan gør du:

Bland alle de tørre ingredienser grundigt. Rør derefter æg og halvdelen af rommen i. Rør det hele grundigt sammen.

Hæld det hele op i en stor og meget velsmurt glasskål og put et tæt låg på. Hvis du ikke har et låg, så laver du et af madpapir, som du binder grundigt fast rundt i kanten med bomuldssnor.

Nu skal kagen dampes i en gryde i 5-6 timer under låg. Der skal være vand halvvejs op i gryden. Lad den stå på laveste blus og simre. Tilføj ekstra vand undervejs.

Efter 5-6 timer tages kagen op af vandet, og stilles køligt indtil juleaften. Et par spiseskefulde rom hældes over kagen, indtil den har suget sig mæt. (Hver dag i et par uger)

På dagen for servering skal kagen i vandbad i et par timer igen og sættes på køl i en times tid for derefter at vendes ud af sin form. Pynt eventuelt kagen med skiver af kandiseret appelsin eller en kvist kristtorn. Ved servering kan man flambere kagen ved at hælde 1 cl rom, opvarmet næsten til kogepunktet, hen over kagen og sætte ild til. Vær endelig forsigtig.

Velbekomme og glædelig jul!

Connie Portræt - Les Kaner
Connie Terndrup er værtinde i Bibelselskabet. Her står hun for daglige anretninger, skriver klummen Connies Køkken i kvartalsmagasinet Bibelen og Verden og arrangerer Bibelselskabets større begivenheder i og uden for huset.

Det daglige brød

En indbydende bog med 12 essays om mad og bibel. Bogen indeholder også opskrifter.
Det daglige brød
25,00

Forfatter: Redigeret af Kristian Ditlev Jensen
Sidetal: 164 sider
Indbinding: Indbundet
Forlag: Bibelselskabet
Varenummer: 978-87-7523-785-2