Engelsk julekage.
I engelsk tradition bagte man julekagen om sommeren for så at grave den ned i haven, indtil den skulle spises til jul. Foto: Pixabay.

15.12.2016 Bibelselskabet

Engelsk julekage med tørret frugt og mandler

Der er i julen stor tradition for kager, småkager og andet godt bagværk. Her får I vores opskrift på en klassisk engelsk julekage

Det skal du bruge

750 g tørret frugt

50 g syltet pomeransskal

1 1/4 dl æblemost eller æblecider

250 g blødt smør

500 g muscovadosukker

6 æg

300 g hvedemel

1 vaniljestang

½ tsk. stødt nellike

1 tsk. stødt ingefær

1 tsk. stødt kanel

½ tsk. fint salt

200 g blandede nødder

Sådan gør du

Sæt ovnen på 150 grader. Skær frugten i mindre – ca. 1 x 1 cm – store stykker. Kom frugten i en skål, og vend med most eller cider. Lad det stå, imens re­sten af dejen tilberedes. Rør smør og sukker sammen i en skål. Pisk et æg ad gangen ned i dejen.

Kom mel i en anden skål. Flæk vaniljestangen, og skrab korne­ne ned i melet. Bland krydde­rier i. Kom melet i dejen, og rør godt rundt. Tilsæt nu frugt plus most eller cider, og rør godt rundt. Vend nødder i, og rør rundt. Smør en springform på 24-26 cm, eller dæk den med bagepapir, og kom dejen heri, og glat ud. Bag kagen midt i ovnen i 2 timer.

Sluk for varmen, men lad ka­gen stå i den lukkede ovn, ind­til den er helt kold, gerne nat­ten over. Drys rigeligt med flor­melis over kagen.