Bibelen Findes Også Som App, E-Bog og Lydbog

17.06.2020 Af Thomas Godsk Larsen

Lydbøger: Biografier åbner Bibelen op på nye måder

Fire små biografier fra Bibelen 2020 kan nu fås som lydbøger. ”Vi kan genkende os selv i Bibelens personer – de åbner sig mod os og kan tale ind i vores liv, samtidig med at de åbner Bibelens univers op,” siger præst og indlæser William Salicath

Bibelselskabet har udgivet fire små biografier fra Bibelen – lige til at tage i ørerne. Lydbøgerne rummer fortællingerne om henholdsvis Rakel, Josef, David og Paulus. Forlagschef Lisbeth Elkjær Øland fortæller:

”Rigtig mange lytter til biografier i dag, og som bibelselskab vil vi gerne vise den utrolige rigdom af personfortællinger, Bibelen rummer, som på alle måder kan matche moderne biografier i drama, intensitet og mulighed for indlevelse. Vi valgte netop de fire, fordi deres fortælling hver især er utrolig stærk, de er markante personer fra det bibelske univers, men også, fordi vi tror på, de kan inspirere nye bibellæsere til at gå endnu mere på opdagelse i Bibelen.”

Lydbøger: 4 biografier

De fire lydbogsbiografier baserer sig på indlæsningen af Bibelen 2020, den nye nudanske bibeloversættelse, hvis formål netop er at invitere flere ind i Bibelens univers. Blandt indlæserne er William Salicath, der til daglig er præst i Eliaskirken i København:

”Vi kan genkende os selv i Bibelens personer – de åbner sig mod os og kan tale ind i vores liv, samtidig med at de åbner Bibelens univers op. Biografigenren gør det mere personligt; lytteren involveres på en anden måde i fortællingen, end hvis man bare læser Bibelen fra cover til cover. Den tilbyder en ny vej ind i Bibelen, hvor man jo opdager, at det ikke er en tør, 2.500 år gammel historie, men at den taler lige så levende til os i dag som dengang.”

Teolog og tidligere redaktionsmedlem for Bibelen 2020, Cecilie Ahlmann Raaberg, er enig. Som præst har hun ofte taget udgangspunkt i bibelske personfortællinger i samtaler og forkyndelse:

”Det kan være en kæmpe øjenåbner, når mennesker oplever, at de møder deres egne katastrofer, lidelse, desperation, men også glæde og forundring over tilværelsen, i de bibelske personer, hvor især Det Gamle Testamente har en enorm rigdom af personer, der rummer al den menneskelighed, vi kan forestille os. Og hvis man ikke er fortrolig med kristendommen eller vant til at tænke i kristendommens kategorier, er det virkelig en håndsrækning at møde den store fortælling i den enkelte menneskeskæbne,” fortæller hun.

Sådan finder du lydbøgerne

De fire lydbogsbiografier kan streames på bl.a. eReolen og Mofibo. Du finder dem fx ved at søge på navnet eller "biografi fra Bibelen". Lydbøgerne er indlæst i forbindelse med udgivelsen af Bibelen 2020 som lydbog. Hele Bibelen 2020 kan desuden streames i de 66 bøger, der tilsammen udgør Bibelen, ligesom den kan købes samlet til download. Klik her for at se en oversigt over Bibelen 2020 i digitale versioner.

Er man mere til at sidde med en trykt bog, indeholder Bibelen 2020 bagerst en række forslag til, hvordan man kan få hul på Bibelen, både med flere forslag til biografier, tips til skriftsteder om livets store spørgsmål, ord til eftertanke og bibellæsertips, hvis man har 1, 5, 15, 30 eller 60 minutter at gøre godt med.

Bibelen 2020 - softcover, 2. udgave

Hele Danmarks nye bibel: En mundret og nudansk oversættelse
Bibelen 2020. Foto: Carsten Lundager.
399,95

Udsolgt. Se link til 3. udgave i beskrivelsen.

Sidetal: 1672 sider
Indbinding: Hæftet softcover med flapper
Forlag: Bibelselskabet
Varenummer: 978-87-7232-210-0
Mål: 15 x 22 x 4 cm.
Udgave: 2. udgave
Andet: Vægt ca. 1,3 kg.