For snart tre år siden besøgte tre unge drenge en syrisk flygtningefamilie. Med sig havde de en dvdafspiller og en helt særlig gave. ”De kan ikke gå i skole, så skolen måtte komme hjem til dem,” fortæller en af drengene. Foto: SAT-7.
Med en bærbar dvd-afspiller og dvd’er med Min Skole-undervisningsprogrammer kan syriske flygtningebørn lære arabisk, matematik, naturvidenskab, engelsk og fransk i deres eget hjem. Stillfoto fra video (SAT-7).

02.08.2022 Af Thomas Godsk Larsen og SAT-7

Min Skole er en gave til syriske flygtningebørn

For snart tre år siden besøgte tre unge drenge en syrisk flygtningefamilie. Med sig havde de en dvd-afspiller og en helt særlig gave. ”De kan ikke gå i skole, så skolen måtte komme hjem til dem,” fortæller en af drengene

Der var noget helt særligt ved det besøg, tre unge drenge aflagde hos en flygtningefamilie i Libanon i slutningen af 2019. Mostafa og hans to venner, som alle selv er fra Syrien og havde deltaget i SAT-7 ACADEMY-programmet Puzzle, kom med gaver.

”De kan ikke gå i skole, så skolen må komme hjem til dem,” fortæller Mostafa. Drengene gav familien en bærbar dvd-afspiller og dvd’er med Min Skole-undervisningsprogrammer, som ville gøre det muligt for familiens børn at lære arabisk, matematik, naturvidenskab, engelsk og fransk i deres eget hjem.

Ikke alle flygtninge har mulighed for at følge Min Skole-programmerne online eller via satellit. De mest udsatte flygtninge lever isoleret, og derfor var smilene på børnenes ansigter ikke til at tage fejl af, da de modtog denne særlige gave. Nu havde også de adgang til at lære.

Der er snart gået tre år, siden drengene besøgte familien med fem børn. Siden da har en global pandemi og eksplosionerne ved Beirut havn i 2020 kastet Libanon ud i en dybt alvorlig økonomisk og politisk krise, der kun har forværret forholdene for landets mange syriske flygtninge. Muligheden for formel uddannelse er nu endnu mindre. Nogle af de flygtningebørn, der før pandemien var heldige at være indskrevet på en skole, har ventet på, at skolerne skulle genåbne. Det har gjort, at Min Skole nu spiller en endnu vigtigere rolle – både for dem, der kan se undervisningsprogrammerne via satellit eller internettet, og for dem, der endnu må håbe på et besøg med en helt særlig gave.

Se filmen, hvor de tre drenge besøger familien:

Vil du hjælpe med at sende flygtningebørn i skole?

Støt online

Du kan kan også støtte via:

  • MobilePay: 62903 (mærk din overførsel med "Skole")
  • SMS: Skriv "Skole" til 1414
  • Bank: Reg.nr. 3001, kontonr. 9000488 (mærk din overførsel med "Skole")