Mor med barn i Lebanon
Der er nu knapt 65 millioner flygtninge i verden, og tallet er det højeste siden 2. Verdenskrig, lyder det fra FN's Flygtningehøjkommisariat, UNCHR. Mange mødre må flygte alene med børnene. Foto: Synne Garff.

Synne Garff, international chef

Mødre på flugt

Mange mødre må i disse år flygte fra alt, hvad de elsker og kender. Nogle får hjælp af Bibelselskaberne, som har et tæt samarbejde med lokale kirker og et netværk af frivillige

Yasmine måtte flygte alene med sine tre børn fra Homs i Syrien. Nu bor hun i en spartansk indrettet lejlighed i et fattigt kvarter i Amman. Med hjælp fra Bibelselskabet i Jordan og den lokale kirke er det lykkedes den unge kvinde at overleve. Yasmine er dybt taknemmelig for omsorgen:

Jeg er optimistisk. Mine børn har set alt for meget blod, men de går i skole og får topkarakterer. De skal have den uddannelse, jeg aldrig fik.

Yasmine har ligefrem fået kræfter til at hjælpe andre kvinder. Og er der lidt mad i overskud, bliver det straks sendt videre til andre mødre på flugt.

Mødre på flugt er særligt sårbare. Bibelselskaberne i Mellemøsten har mange års erfaring med at hjælpe udsatte kvinder og børn. De uddeler nødhjælpspakker, holder kvindegrupper og tilbyder sjælesorg igennem kirkerne. For nogle mødre bliver det vejen til overlevelse og nyt livsmod.

Code of conduct

Bibelselskabets medarbejdere arbejder efter Røde Kors' Code of Conduct og respekterer således, at hjælpen gives uanset modtagerens race, overbevisning, religion eller nationalitet og uden nogen som helst forskelsbehandling.  

Familiepakke

En familiepakke kan indeholde mad, varmeapparat, tæpper, bleer og modermælkserstatning. Indholdet i nødhjælpspakken varierer efter behov.

Støt mødre på flugt

Du kan støtte mødre på flugt ved at lave en bankoverførsel til reg.nr. 3001, kontonr. 9000488

Du kan også støtte via MobilePay med nummeret: 62903. 

Husk at skrive ”Mødre på flugt” som meddelelse.