Det er din egen skyld
Historien om Job er tidløs, for vi stiller os selv de samme spørgsmål i dag. Illustration: Udsnit af omslaget.

08.11.2017 Bibelselskabet

Nu kan Jobs Bog læses på nudansk

Jobs Bog hører til blandt Bibelens kernetekster. Nu kan du læse den i spritny oversættelse! Oversættelsen er ledsaget af tre fortolkende essays af henholdsvis en filosof, en psykolog og en teolog

Det er din egen skyld – Jobs Bog nudansk og fortolket rummer en spritny, nudansk oversættelse af Jobs Bog fra Det Gamle Testamente og tre skarpe, fortolkende essays af filosoffen Anders Fogh Jensen, psykologen Elli Kappelgaard og teologen Leif Andersen.

Jobs Bog er kernestof i Bibelen og er blandt de mest søgte fortællinger af de over 150.000 månedlige besøg på Bibelselskabet hjemmeside. Historien om Job er historien om lidelse, retfærdighed og skyld. I den diskuterer Job med sine venner, hvem der er skyld i de ulykker, som vælter ned over ham.

Historien om Job er tidløs, for vi stiller os selv de samme spørgsmål i dag. Og vi moderne mennesker når ofte frem til, at alting er vores egen skyld: Jeg har ikke spist sundt nok, motioneret tilstrækkeligt eller prioriteret nattesøvnen – sådan ræsonnerer vi, når vi bliver syge og måske skammer os over, at vi er blevet ramt. Jobs venner mener også, at man får et lykkeligt liv, hvis man handler rigtigt. Men Job afviser den sammenhæng og vil stille Gud til ansvar for den uretfærdighed, der er overgået ham.

I de tre essays udlægges og diskuteres bibelfortællingen, og forfatterne giver hver deres bud på, hvad vi kan lære af historien om Job: Hvordan skal man forstå menneskets utilstrækkelighed? Er Gud retfærdig, når han lader mennesker lide? Hvordan kan man acceptere tilværelsens modgang?

Det er din egen skyld

Jobs Bog - nudansk og fortolket
Det er din egen skyld
199,00

Desværre udsolgt fra forlaget

Forfatter: Essays af Anders Fogh Jensen, Elli Kappelgaard og Leif Andersen
Illustrator: Ida Balslev-Olesen
Sidetal: 220 sider
Indbinding: Hæftet
Forlag: Bibelselskabet
Varenummer: 978-87-7523-880-4