Påskeliljer
Bibelselskabets nye hæfte om påsken giver læseren indblik i påskens dramatiske og smukke fortælling. Foto: Pixabay.

25.02.2016 Mia Geisler

Nyt hæfte serverer påsken i kort form

Påsken har plads både i kirken og ude blandt danskerne. Nyt hæfte fra Bibelselskabets Forlag giver et letlæst overblik over påskefortællingen og bidrager dermed til folkekirkens store påskesatsning, som skal udbrede kendskabet til påsken

Påsken er den største kristne højtid – også her i Danmark. Mange forbinder mest påsken med ferie, familiehygge med frokost og snaps og chokoladeæg, men påsken er meget mere end det.Påskefortællingen er en grundfortælling i den danske kultur. Den handler om livets store spørgsmål og om nære menneskelige erfaringer – håb, forsoning, tilgivelse, fællesskab, men den handler også om svigt, ensomhed, lidelse og død.

I et nyt, handy hæfte fra Bibelselskabets Forlag får man hele påsken serveret i kort form. Hæftet indeholder bibelteksterne til alle påskedagene, og de er ledsaget af forklaringer og kommentarer, som er forfattet af biskop Henrik Wigh-Poulsen. Teksterne er skrevet i et sprog, så alle kan være med.

Påsken skal ud af kirken

Påsken har ikke kun sin plads i kirken, men også ude blandt danskerne. Det vil folkekirken i år sætte fokus på i form af forskellige tiltag. I løbet af marts vil man både på tv og i trykte medier kunne blive klogere på påsken. Formålet er at skabe gode samtaler med dybde, refleksion og kant.Det nye påskehæfte fra Bibelselskabet bidrager også til at øge kendskabet til påsken og kan være et godt grundlag til en berigende samtale i kirken eller ved påskefrokostbordet.Folkekirken vil i marts være synlig på Twitter, Facebook og Instagram med hashtagget #glædeligpåske, som skal bidrage til den gode samtale.Du kan også sige #glædeligpåske med en påskelilje. Tag et billede af dig selv og blomsten, og læg det ud på Instagram eller Facebook. Hvis du tilføjer hashtagget #glædeligpåske kan du ønske andre en glædelig påske med billedet. Se mere om folkekirkens påskesatsning her.

Påsken, profilhæfte, faktaboks

Bestil det nye påskehæfte

Påsken er nyeste udgivelse i Bibelselskabets serie af små hæfter, som udlægger centrale emner.Prisen er 20 kr. Ved køb af 10 stk. eller flere opnås 20% rabat.Bestil her