Pige fra Mellemøsten med bøger under armen. Foto: Sat-7
Børns fremtid i Mellemøsten og Nordafrika er truet på grund af vold og ustabilitet. Det gør dem sårbare overfor blandt andet fattigdom, børneægteskaber og radikalisering. Det er SAT-7s programmer med til at forebygge. Foto: SAT-7

17.07.2018 Af Synne Garff, international chef i Bibelselskabet

SAT-7: Det handler om at styrke børnenes værdier

TV-stationen SAT-7 sender programmer om kristendom og tro i Mellemøsten og Nordafrika. Sidste år etablerede ledelsen desuden uddannelseskanalen SAT-7-ACADEMY, som allerede er blevet en succes

 Uddannelseskanalen vokser og skaber stor glæde hos både flygtningebørn og deres forældre. Børn får en ny og bedre retning i tilværelsen. Ideen er simpel: skole på tv.

I Mellemøsten og Nordafrika går mere end 13 millioner børn ikke i skole. Konflikterne, der har hærget i Irak, Syrien, Yemen og Libyen, har fordrevet millioner af mennesker, og mange steder er uddannelsessystemet brudt sammen. De Forenedes Nationers Udviklingsprogram har peget på utilstrækkelig uddannelse som en ud af tre kernefaktorer, der holder udviklingen i Mellemøsten og Nordafrika tilbage.

Vold og ustabilitet truer børnenes fremtid og efterlader dem sårbare overfor blandt andet fattigdom, børneægteskaber og radikalisering.

Hjertets dannelse

SAT-7 ACADEMY’s programmer handler dog ikke kun om at få et eksamensbevis. Børnene lærer selvfølgelig at læse og skrive. De undervises også i kost, motion og hygiejne, så de kan klare sig bedre i hverdagen. Men muslimske og kristne flygtningebørn lærer desuden at respektere hinandens tro. Der er hårdt brug for forståelse af religions- og trosfrihed i området.

Det handler i den grad om hjertets dannelse, om at børnene skal få styrket deres værdier og lære, hvordan man omgås andre med respekt. SAT-7 ACADEMY er et opløftende tiltag, der virkelig kan give udsatte børn noget at stå op til. Programmerne er kreative, appellerende og dygtigt udtænkt. Som tidligere studievært og programmedarbejder i DR og på TV2 må jeg bare kippe med flaget over det store ansvar, som ledelsen i SAT-7 har påtaget sig. Jeg tror på, at uddannelseskanalen kan være med til at flytte noget i en region, der er præget af håbløshed og vold.

Vil du hjælpe flygtningebørnene i SAT-7’s skole? Du kan støtte nu i toppen af artiklen.

På forhånd tusind tak!