SAT-7 tv er populært. Dens børneflade er prisbelønnet. Foto: SAT-7.
SAT-7's børneflade er prisbelønnet. Foto: SAT-7.

12.09.2014 Bibelselskabet

Tv-kanalen SAT-7's seertal eksploderer

Antallet af SAT-7 programmer, der bliver streamet eller downloadet fra internettet, er eksploderet.

I løbet af januar 2010 blev de programklip fra SAT-7 ARABIC og KIDS, der var lagt på Youtube, kun set 643 gange. Men i december 2013 var antallet eksploderet til 636.558 gange – en tusind-dobling! September 2012 havde det højest målte månedlige Youtube-seertal til dato med næsten 900.000 visninger.

SAT-7 er ikke længere blot en satellit-tv koncern; det er et multi-medie selskab med en global rækkevidde. Sociale medier udgør en stadigt stigende metode til at interagere med SAT-7’s seere. for eksempel har 125.000 mennesker klikket ’synes godt om’ på SAT-7 ARABICs Facebook-side!

Bliver ’lukkede’ lande åbne?

Selvom brugen af internettet vokser hurtigt, er udbredelsen generelt lav i Mellemøsten. Kun 16-17 % af husstandene har internetforbindelse. Dette gør dog den enorme stigning i SAT-7’s online-seere endnu mere bemærkelsesværdig.

De lande, der er lukkede over for enhver anden form for kristent vidnesbyrd, oplever den største stigning i brugen af internettet. For eksempel havde Iran kun 250.000 internet-brugere i år 2000, men i 2012 var antallet steget til 42 millioner. Mellemøsten ser generelt en massiv vækst i brugen af smartphones og tablets.

SAT-7 tilbyder også apps

I løbet af de sidste måneder har SAT-7 lanceret apps til både Apple iOS og Android-enheder, så seere fra hele verden kan se SAT-7's programmer, mens de er på farten. Det betyder, at SAT-7’s seertal potentielt stiger hele tiden.

Hvad er SAT-7?

SAT-7 drives af kristne arabere, der producerer en række forskellige udsendelser for både voksne og børn.

SAT-7 har daglige seertal på mellem 5 og 7 millioner, hvoraf mange er børn, der følger de populære børneprogrammer. 

Alle kanalens udsendelser har en kristen vinkel, og de kan også modtages i Danmark og resten af Europa. 

I Danmark arbejder SAT-7 sammen med flere organisationer – bl.a. Bibelselskabet og KLF, Kirke & Medier, der samarbejder om at indsamle midler til støtte for tv-stationen. 

Mere information om SAT-7 kan fås ved henvendelse til Bibelselskabet – samt på SAT-7’s egen engelsksprogede hjemmeside www.sat7.org.