Shaka Loveless
”Den daglige kamp i livet er spændende og det, der gør én til menneske. Jeg tror på, vi allesammen indeholder to retninger i os. I mit eget liv føler jeg tit, at englen og djævlen sidder på skulderen af mig og kæmper,” siger Shaka Loveless. Foto: L. Drori.

07.09.2014 Bibelselskabet

Shaka Loveless vil ha' fred!

Som barn elskede han salmer. Som voksen blev han en af landets største hitmagere. Nu har Shaka Loveless skrevet et hiphoppet nummer om fred, inspireret af Bibelen.

”I mit liv er roen noget, jeg søger, noget jeg har svært ved at finde. Fredsriget er et sted, jeg længes efter. Jeg kan godt mærke, det er derinde nogle gange. Jeg synes et af de steder, det mest er lykkedes mig at finde det, er i forholdet til et andet menneske.”

Sådan siger Shaka Loveless i forbindelse med udgivelsen af sangen Hånd i hånd. Et nummer, han har skrevet over en bibeltekst fra Esajas’ Bog kapitel 11, vers 1-9 om et slags 'fredsrige', hvor lammet og løven leger sammen, og hvor barnet kan vogte rovdyrene.

I sangen fører to mennesker hinanden op af et bjerg. De finder varme hos hinanden, mens de slæber sig opad og fremad i rejsen mod fredsriget. I arbejdet med nyfortolkningen har den 30-årige sanger og sangskriver, der selv valgte at blive døbt som 12-årig og senere konfirmeret, trukket på sine egne erfaringer. Han kender godt til håbet om at nå et sted med harmoni.

”Den daglige kamp i livet er spændende og det, der gør én til menneske. Jeg tror på, vi allesammen indeholder to retninger i os. I mit eget liv føler jeg tit, at englen og djævlen sidder på skulderen af mig og kæmper,” siger han.

Shaka Loveless valgte selv bibelteksten, som han kalder ”utrolig smuk”, og arbejdet med nummeret blev samtidig også en påmindelse om, at ingen undgår fejl – og at det er helt okay.

Shaka Loveless slog igennem som soloartist i 2012, da han udgav numrene Tomgang og Ikke mere tid. Førstnævnte blev valgt til P3’s Uundgåelige.

www.bibelselskabet.dk/lydspor kan Hånd i hånd høres gratis i en måned efter udgivelsen. Den kan også købes via iTunes og streamingtjenester.