"Kendskab til Bibelen forsyner mange af vores diskussioner og værdispørgsmål med et særligt perspektiv, og i en verden, hvor religion aldrig forsvinder, mangler man ganske enkelt viden, indsigt og veje til visdom uden kendskab til Bibelen," siger sognepræst og forfatter Sørine Gotfredsen. Foto: Carsten Lundager.
Sørine Gotfredsen anerkendes for sin evne til at formidle svære emner på forbilledlig vis. Foto: Carsten Lundager.

24.08.2022 Af Bibelselskabet

Sørine Gotfredsen modtager Dansk Litteraturpris

Sørine Gotfredsen tildeles Dansk Litteraturpris 2021 for sit forfatterskab. Blandt andet fremhæves hendes formidling af Bibelen

Forfatter, sognepræst og journalist Sørine Gotfredsen er kendt i offentligheden for skarpe analyser og modet til at stikke næsen frem med ikke altid populære synspunkter. Nu hædres hendes forfatterskab med Dansk Litteraturpris 2021, som blandt andet gives for hendes formidling af Bibelen. 

Begrundelsen for udvælgelsen lyder:

”Sørine Gotfredsen har ydet en betydelig indsats i dansk litteratur gennem sine bøger om Søren Kierkegaard og Bibelen, hvor hun på forbilledlig vis formidler svært tilgængelige emner, således at lægpersoner, der ikke på forhånd har kendskab til Søren Kierkegaard og den kristne religion, får problemstillinger formidlet på en måde, så det giver mening for læserne og inspirerer dem til yderligere studier. Sørine har mod til at vælge emner, der ikke er i overensstemmelse med ”tidsånden”, og har arbejdet for at få mennesker til at se de værdifulde kvaliteter i livet.”

En personlig bog om Bibelen

I sin seneste bog, Som Sørine læser Bibelen (2020), deler Sørine Gotfredsen varmt og personligt ud af sine livserfaringer og tanker. Hun tager læseren med gennem Bibelen og fortæller undervejs om, hvordan den har præget hendes liv og holdninger, og spejler samtidig en række aktuelle samfundsdebatter og værdikampe i Bibelens tekster. 

Bogen modtog mange anmelderroser. Blandt andet tildelte Berlingske hele seks stjerner og skrev: 

"Sørine Gotfredsen har skrevet en moderne bibelhistorie, som bør ligge i enhver husstand."

Om Dansk Litteraturpris

Dansk Litteraturpris uddeles af Ragna Sidéns og Vagn Clausens Fond. To af bestyrelsens tre medlemmer er udpeget af Dansk Forfatterforening. Litteraturprisen er på 50.000 kr. og uddeles til forfattere, som har ydet en særlig indsats i dansk litteratur. Prisen markeres med en fejring den 30. august 2022.

Om Sørine Gotfredsen

Sørine Gotfredsen (født 1967) er præst, journalist, debattør og forfatter. Hun er sognepræst ved Jesuskirken i Valby. Hun har blandt andet skrevet: At leve med Kierkegaard (2013), Løft blikket – nåde i narcissismens tid (2015), Fri os fra det onde (2017) og Som Sørine læser Bibelen (2020). 

Som Sørine læser Bibelen

som sørine
259,95

Forfatter: Sørine Gotfredsen
Sidetal: 264 sider
Indbinding: Hæftet
Forlag: Bibelselskabet
Varenummer: 978-87-7523-988-7
Mål: 14,3 x 21 cm.