I middelalderen blev ærkeenglen Mikael ofte afbildet med en vægt i hånden. På den ene vægtskål lå ens syndige gerninger, og på den anden vægtskål lå sjælen. Men selvom de onde gerninger vejede tungest, var der alligevel hjælp at hente. Mikael prøvede nemlig at holde det onde væk. Maleri af Guariento di Arpo, Wikimedia Commons.
I middelalderen blev ærkeenglen Mikael ofte afbildet med en vægt i hånden. På den ene vægtskål lå ens syndige gerninger, og på den anden vægtskål lå sjælen. Maleri af Guariento di Arpo, Wikimedia Commons.

Tema: Bibelske væsner

Hvor kommer engle fra? I dette tema har vi samlet spørgsmål til "Spørg om Bibelen", som handler om Bibelens opbygning og historie

Har du et spørgsmål?

Send dit spørgsmål til spoerg@bibelselskabet.dk.Så sørger redaktøren for, at spørgsmålet besvares af et medlem af svarpanelet, som har særlig forstand på emnet. Alle medlemmer af panelet svarer på baggrund af deres egen viden og overbevisning. Vi kan ikke garantere, hvornår du får et svar på dit spørgsmål, men forsøger at holde svartiden på et minimum.