Bibelens Planteverden

Smukt illustreret opslagsværk af Dr. Agro Hans Arne Jensen

Bogen er ordnet som en opslagsbog over Bibelens ca. 100 kendte og ukendte planter og planteprodukter, begyndende med : Agurk, Akacie, Almug-Træ, Aloe, Alrunebær og sluttende med Tragakant-Gummi, Ukrudt, Vandmelon, Vin, Æble og Øl.

For hver plante eller planteprodukt er der givet en omtale af alle de steder, hvor den pågældende art er omtalt i Bibelen. Nogle planter er kun omtalt én gang: I 2. Kongebog kapitel 4 er det eksempelvis omtalt, hvorledes profeten Elisa gør giftig mad, fremstillet af Vilde Agurker, spiselig. Andre planter såsom Oliven og Vin er omtalt i mange beretninger med vidt forskelligt indhold.

380,00

Forfatter: Hans Arne Jensen
Sidetal: 120 sider
Indbinding: Indbundet
Forlag: Rhodos
Varenummer: 978-87-7245-811-3
Mål: 24,9 x 30,6 cm.

Dernæst følger en omtale af, hvilke hebræiske eller græske ord den pågældende plante er gengivet ved i de håndskrifter, som Bibelen er oversat fra. Oversættelsen og identifikationen af de gamle plantenavne er spændende læsning. Identifikationen af navnene på de gamle kulturplanter, så som vin, figen, palme, hvede volder som regel ikke problemer, men ved oversættelse af nogle af de andre gamle plantenavne må den pågældende plantes navn på andre semitiske sprog som aramæisk og arabisk inddrages i diskussionen af, hvilken plante der kan være tale om. Bogen er fornemt illustreret med et væld af tegninger samt en række smukke farveplancher fra håndskriftet Codex Vindobonensis Medicus Craecus I fra 1. årh. e. Kr.