Jeg tror, du er her

Henrik Højlunds personlige bog om at slippe blufærdigheden og vove troen

Mødet med en tilsyneladende fremmed kultur og trospraksis i Etiopien sætter en refleksion i gang i teolog og forfatter Henrik Højlund. Er det muligt at tro med større overbevisning og mindre blufærdighed – er det muligt hér, i Danmark?Jeg tror, du er her er en personlig bog, der går tæt på tvivlen, troen og livet. Forfatteren skriver afvæbnende og med stor indsigt om den mulige konflikt mellem det vante og det fremmede, når han samtidig opmuntrer læseren – og sig selv – til at slippe blufærdigheden og vove troen.

Findes også som e-bog – klik her.

Findes også som lydbog – klik her.

199,95

Forfatter: Henrik Højlund
Sidetal: 176 sider
Indbinding: Indbundet
Forlag: Bibelselskabet
Varenummer: 978-87-7523-982-5
Mål: 13,5 x 19,8 cm.

Henrik Højlund (f. 1960) er præst i Aarhus Bykirke og forhenværende sognepræst i Østjylland og København. Han har skrevet og bidraget til flere bøger om kristendom og eksistens, bl.a. Mærk Gud (2013), der fik mange læsere.

Anmeldelser

Steen Skovsgaard, Kristeligt Dagblad:

"I bogen ”Jeg tror, du er her” slår sognepræst Henrik Højlund fast, i hvor høj grad man kan eller bør slippe blufærdigheden og vove troen ... I ni veloplagte kapitler behandler forfatteren problemstillingen – personligt, ærligt, nuanceret og vedkommende ... Der er både højt til loftet og solid jordforbindelse i de mange refleksioner ... Bogen er dejligt fri for entydige og fromme svar." Fem stjerner

Jens Bærentzen, Weekendavisen:

"Forfatteren stiller sig selv forrest i skudlinjen, når sigtekornet stilles ind på tidens svagheder i skarpe iagttagelser, mens hans fremstilling af andre er båret af nænsom, erfaringsbaseret menneskelighed. Det er i denne solidaritet med anderledes indstillede, at Henrik Højlunds bog bliver både læseværdig og tankevækkende for alle, der har fået nok af det stramtandede."

Hamide Kara, lektørudtalelse:

"Henrik Højlund skriver personligt og med et nutidigt sprog om erfaringer og refleksioner over at være troende i dagens Danmark. En ærlig bog med gode pointer om troendes udfordringer i et sekulariseret Danmark."

Josua Christensen, Udfordringen:

"... en opmuntring til at tænke Gud med ind i hele livet."

Mirjam H. Sjælland, Tro & Mission:

"Bogen er spækket med lækre sproglige formuleringer, der giver både det indlysende og det komplicerede ny liv ... opfordringen til at slippe blufærdigheden i vores gudsrelation og give Gud forkørselsret pirker til vanetænkning og giver nyt vovemod."

Thomas Høyer, Impuls:

"Henrik Højlund har skrevet en meget læseværdig bog om et vanskeligt emne."

Lars Mandrup, Præsteforeningens Blad:

"Højlund har skrevet en meget personlig bog, som på mange måder udfordrer sine læsere, og det skal han ikke have utak for."

Sverre Langeland, For Bibel og Bekjendelse (norsk organisation):

"Højlund skriver opplyst, selvreflekterende og balansert, med flittige referanser til samtidslitteratur og film. Særlig kan han gjenkjenne sin spenning mellom gudstro og den sekulære virkelighetsoppfatningen i Charlotte Rørths bok ”Jeg mødte Jesus”."