Hvad betyder De ti bud for dig og mig? Det spørgsmål er centralt i Ulrik Nissens bog De ti bud. For er en så gammel tekst relevant i dag? Ja, hævder forfatteren – De ti bud er et koncentreret udtryk for Guds vilje, og de er også gældende i dag. Ikke kun som almen moral og etiske retningslinjer, men særligt for et kristent menneskes livsførelse, både når det gælder kærlighedslivet, forældreskabet, livet som samfundsborger og tilgangen til klimakrisen. 

Gennem en teologisk læsning, der også inddrager andre bibeltekster, teologisk litteratur, kunstneriske udtryk og filosofi, undersøger forfatteren buddenes betydning i vores nutid.

Kan også købes som e-bog

119,95

Forfatter: Ulrik Nissen
Sidetal: 144 sider
Indbinding: Hæftet
Forlag: Bibelselskabet
Varenummer: 978-87-7232-264-3
Mål: 11,6 x 19 cm.

Ulrik Nissen (f. 1969) er særligt optaget af sammenhængen mellem at være kristen og den måde, man handler på i verden. Han er lektor i etik og religionsfilosofi på Aarhus Universitet og professor II i teologisk etik i Oslo, samt forfatter til flere bøger, senest ”Kærlighedens ansvar. Grundlag og områder i kristen etik”.

Anmeldelser

Søren Hermansen, Kristeligt Dagblad:

"Ulrik Nissen formår i bogen at få forbudsfernissen af de gamle bud, og det er nok tiltrængt. Vi skal jo have noget at sejle efter." Fire stjerner

Martin Ravn, Kirke.dk:

"... alle interesserede kan være med ... en meget anbefalelsesværdig lille bog om et emne, der rummer mange potentielle faldgruber."

Kirsten Krog, Udfordringen:

"Ulrik Nissen har med sin lille bog skrevet noget af det bedste, jeg har læst om de ti bud."

Ole Solgaard, Budskabet:

"Bogen er let at læse. Sproget og tankegangen er flydende. Der er både velkendte, mindre kendte og nye perspektiver på de ti bud ... Der er nok at reflektere videre over"