Lydspor fra Bibelen

Tolv danske musikere har fortolket tolv kernetekster fra Bibelen.

Tolv kendte sangskrivere er her gået sammen i en formidabel fællesudgivelse: Hver har de fortolket én vigtig bibeltekst i ord og toner og givet den et nyt, personligt – og ikke mindst overraskende udtryk. 10 kroner fra hvert solgt album går til ofre for hiv/aids i Afrika.

Med cd'en følger en booklet på 88 sider, der indeholder alle sangteksterne og de tilhørende bibeltekster. 

159,95

Forlag: Bibelselskabet
Varenummer: 978-87-7523-759-3
Udgave: CD inkl. 88 siders booklet.

Sangene på CD'en er: 

 • Adam og Eva (Xander)
 • Se lige mig (Per Vers)
 • Count to Ten (Basim)
 • You Know Me (Eivør)
 • Krig og fest (Sys Bjerre)
 • Hånd i hånd (Shaka Loveless)
 • Klokkernes konge (Peter A.G.)
 • Split det ad (Panamah)
 • Seventeen (Nelson Can)
 • Kvantespring (Jonas H. Petersen - Hymns from Nineveh)
 • En sang fra dig (Dicte)
 • Størst af alt er kærlighed (Anne Linnet)

Albummet kan også købes i iTunes og er desuden tilgængeligt i en lang række streamingtjenester, blandt andet: Spotify, TDC Play og WiMP.

Birgitte Møldrup, skolebibliotekar, siger om Lydspor fra Bibelen:

"Lydsporene rammer direkte og rigtigt på elevernes niveau. Vi har savnet at kunne bruge andre medier i afgangsprøven, og det kan vi med dette her. Her er god musik, og det er lige i øjet. De får virkelig noget ud af arbejdet med sangene - det fanger på en anden måde, og så er det nemt at gå til!"

Christina Rønhot, lærer på Vorup skole, siger:

"Den går lige ind! Lydspor fra Bibelen har kunstnere eleverne kender, så det bliver ikke fjernt for dem. Vi sætter musikken på, lader dem lytte til stemningen, følelserne, læse bibeltekst og sangtekst, og så sætter det ellers gang i debatten. Det er et fedt medie at bruge. Vi bruger det også til afgangsprøven til sommer." 

Anmeldelse

Jakob Brønnum, Kristeligt Dagblad:

"Bibelselskabets samling af musikalske fortolkninger af Bibelen er et velproduceret popalbum ... state-of-the-art inden for moderne bibelformidling. Det kan næppe gøres bedre".

Marie-Louise Truelsen, ALT for damerne:

12 bibeltekster plus 12 kendte kunstnere er blevet til albummet "Lydspor fra Bibelen". Det lyder måske umiddelbart en smule tørt, men det er simpelthen alt andet. Jeg blev vildt overrasket, da jeg begyndte at lytte, for hold da op, hvor er det flot, skønt og anderledes. Helt, helt fantastisk er Eivør, men jeg må også særligt fremhæve Anne Linnet, Peter A.G. og Xander.

Sjov for børn, sjovforborn.dk:

"Det er hverdagspoesi, der på glimrende vis gør bibelfortællingerne og kristendommens budskaber tilgængelige på let og enkel vis. Som sådan er ”Lydspor fra Bibelen” en alletiders god og fin måde at bringe kristendommen i øjenhøjde med alle familiens medlemmer – her er nemlig sange, som alle vil kunne lide og forholde sig til ... ”Lydspor fra Bibelen” er en helstøbt udgivelse, der giver et moderne bud på kristendomsforståelse og –formidling. Det vil blive hilst velkomment af hele familien!"