Biskop Peter Skov-Jakobsen. Foto: Sille Arendt.
"Jeg er nok bare et meget dansk menneske, der synes at to fester er bedre end én også selv om de falder på samme dag", siger biskop Peter Skov-Jakobsen. Foto: Sille Arendt.

06.12.2017 Tine Hyllested Johannsen

Advent og jul på samme dag? To fester er bedre end én!

I år er der sammenfald mellem den 4. søndag i advent og juleaften. Her forklarer biskop Peter Skov-Jakobsen, hvorfor han mener, at begge skal markeres på dagen

I år falder 4. søndag i advent og juleaften på samme dag, og det giver potentielt travlhed i de danske folkekirker.

Biskop i Københavns Stift, Peter Skov-Jakobsen, mener, det er vigtigt både at holde højmesse i anledningen af 4. søndag i advent, såvel som julegudstjeneste den 24. december. Også selvom de i år falder på samme dag.

Peter Skov-Jakobsen begrunder det blandt andet med, at man ville mangle sammenhængen, hvis man udelod 4. søndag i advent til fordel for julegudstjenesten:

”Jeg kan så godt lide sammenhængende fortællinger, og jeg synes, at hver en adventssøndag har en fortælling, der lægger op til forventning og spænding,” siger Peter Skov-Jakobsen.

Han mener også, at det ville være ærgerligt at forkorte adventstiden, ved ikke at markere den sidste søndag, fordi adventstiden i forvejen er så kort tid:

”Der er så mange gode adventssalmer at synge, og det kan kun gøres i så kort en tid.”

Peter Skov-Jakobsen foreslår, at man evt. kan kombinere 4. søndag i advent og julegudstjenesten, og derved også få inkluderet den sidste adventsfortælling, som leder op til fejringen af Jesus' fødsel. Han forklarer:

”På en 4. søndag i advent kan man holde en fantastisk advents- og julegudstjeneste og lade et forventningsstykke læne sig op ad en fødselsberetning, og synge adventssalmer og julesalmer og fortælle godt om julens budskab.”

”Jeg er nok bare et meget dansk menneske, der synes at to fester er bedre end én også selv om de falder på samme dag,” runder Peter Skov-Jakobsen af med et glimt i øjet.

Adventskrans - Pixabay
Foto: Pixabay

Hvorfor har vi adventstiden?

Adventstid er forberedelsestid, hvor vi venter og gør os klar til det, der kommer: Jesus og julen.

Læs mere om advent