Basim
Basims sang Count to Ten er inspireret af De ti bud fra Anden Mosebog. Sangen udkommer i anledning af Bibelselskabets 200 års jubilæum. Foto: Bibelselskabet.

17.11.2014 Bibelselskabet

Basim viser vej til dialog mellem religioner

Mens Mellemøsten koger, og verden står i brand, opfordrer Basim i en ny sang til fredelig sameksistens mellem religioner. Selvom han er muslim, fandt han inspirationen i Bibelens tekst om de ti bud.

Han er vokset op i en muslimsk familie, fandt inspiration i en jødisk tekst og udgiver en sang for et kristent forlag. For når konflikter og krige hærger, er det godt at minde hinanden om, at vi har mange værdier tilfælles, selvom vi ikke tror på det samme.Sådan siger Melodi Grand Prix-stjernen Basim, der er aktuel med sangen Count to Ten, som han udgiver i samarbejde med Bibelselskabet.

”Verden brænder, og tit kan det virke, som om vi slet ikke forstår hinanden. Men selv om vi tilhører forskellige religioner, har de meget tilfælles. De ti bud sætter ord på noget, som findes i alle religioner, for i bund og grund handler det om at vise medmenneskelighed og behandle hinanden ordentligt.”

Sangen er en del af Bibelselskabets 200 års jubilæumsfejring Lydspor fra Bibelen, hvor 12 kendte kunstnere sætter musik til 12 centrale bibeltekster. Sangen er – udover at være en fest – en opfordring til religionsdialog. Med nummeret sætter Basim fokus på, at selvom nogen bærer kalot og andre tørklæde, så er vi mennesker slet ikke så forskellige, når det kommer til stykket.

”Sangen handler om, at lige meget hvor man bor, lige meget hvilken religion man vokser op med, så har vi alle lært, at vi skal opføre os ordentligt. Så omkvædet kom bare, fordi jeg vidste hvad jeg ville sige – They taught us the same thing.”

Count to Ten udkom den 17. november 2014. Den kan købes via iTunes og streamingtjenester.

Count to Ten er en del af Bibelselskabets jubilæumsprojekt Lydspor fra Bibelen. I løbet af 2014 fortolker 12 kendte sangskrivere nogle af de bedst kendte bibeltekster. De 12 sange udkommer som et samlet album den 1. december. For hvert solgt album går 10 kroner til et hiv/aids-projekt for forældreløse børn i Swaziland.