René Ottesen. Foto: Open Doors.
"Jeg tror, Bibelens ord har en dybere mening; et dybere liv, som vi ikke kan leve uden", siger kommunikationschef René Ottesen. Foto: Open Doors.

10.08.2022

"Bibelen spiller en afgørende og livgivende rolle"

René Ottesen er netop tiltrådt som kommunikationschef i Bibelselskabet. Læs hans svar på fem skarpe om Bibelen

Hvor eller hvornår læser du i Bibelen?

Mit typiske læsetidspunkt er om morgenen; godt begyndt er jo som bekendt halv fuldendt.

Hvem er din favoritperson fra Bibelen? Hvorfor?

Der er flere, men Josef fra Det Gamle Testamente er den første, jeg tænker på. Han starter lidt skævt; en irriterende, forkælet og drømmende snothvalp, som dog kommer igennem livets vridemaskine. Her holder han fast i sine værdier og sin tro og bliver et redskab til at hjælpe tusinder af mennesker gennem en livstruende krise, samtidig med at han skaber forandring. Det gør historien om Josef til en “redningsfortælling” i stil med den, Jesus præsenterer os for. Josef binder med andre ord Det Gamle og Det Nye Testamente sammen.

Hvad er dit yndlingsvers eller -skrift?

Mine yndlingsvers lige nu – det skifter jo, som livet bevæger sig – Salme 107 vers 29-31, som afspejler min oplevelse af, hvordan Gud hjælper:

Da råbte de til Herren i deres nød,
og han førte dem ud af deres trængsler.
Han fik stormen til at stilne,
og havets bølger lagde sig;
de blev glade, fordi det faldt til ro,
og han førte dem til den havn, de ønskede.
De skal takke Herren for hans trofasthed
og for hans undere mod mennesker.

Hvorfor skal vi læse i Bibelen?

Vi mennesker er skabt som en helhed med en krop, et sind og en ånd. Disse tre har på hver sin måde brug for næring i en god balance. Kroppen skal have mad, motion og hvile; sindet skal stimuleres intellektuelt og følelsesmæssigt, og vores ånd skal ligeledes have næring og være aktiv. Her spiller Bibelen en afgørende og livgivende rolle. Jeg tror, Bibelens ord har en dybere mening; et dybere liv, som vi ikke kan leve uden.

Hvilken fortælling vil du anbefale til en ny bibellæser?

Jeg vil anbefale, at nye bibellæsere starter med Markusevangeliet, som er et skrift med fart på fortællingen. Samtidig kan man læse udvalgte salmer, som ligger midt i Bibelen. Jeg vil også anbefale, at man holder øje med Bibelselskabets udgivelser og bruger vores læseplan – eller kostplan, om man vil!

René Ottesen, 58 år, har i sit arbejdsliv blandt andet været forstander på efterskolen Alterna (2007-15), kommunikationschef i KRIFA (2015-18) og generalsekretær i den kirkelige ngo Open Doors (2018-22). På uddannelsessiden har han blandt andet en teologisk basisuddannelse, en master i retorik fra AUH og en projektlederuddannelse fra RUC. 

Læs interview med René Ottesen.

Studiebibelen

Den autoriserede oversættelse med indledninger og kommentarer
Studiebibelen
Førpris: 799,95 699,95 kr.

Forfatter: Redigeret af Bodil Ejrnæs, Geert Hallbäck og Hans Jørgen Lundager Jensen
Sidetal: 1872 sider
Indbinding: Hæftet
Forlag: Bibelselskabet
Varenummer: 978-87-7523-728-9
Mål: 16,2 x 23 x 3,3 cm
Andet: 1131 g