Generalsekretær Birgitte Stoklund Larsen.
Birgitte Stoklund Larsen, født 1960, kommer fra en stilling som leder af Grundtvig-Akademiet.

04.08.2015 Thilde Thordahl Andersen

Birgitte Stoklund tiltrådt som ny generalsekretær

Den 1. august havde Birgitte Stoklund Larsen første arbejdsdag i Bibelselskabet.

Kalenderbladet er vendt, og vi skriver august. Det betyder, at Birgitte Stoklund Larsen nu er tiltrådt stillingen som generalsekretær i Bibelselskabet.

I disse dage indtager hun kontoret på Frederiksborggade i København, og Birgitte Stoklund Larsen glæder sig til at tage fat på arbejdet:

"Det er et privilegium at få sådan en udfordring at kunne være med til i en bred sammenhæng at få de bibelske fortællinger i omløb og styrke kendskabet til kristendommen. Bibelselskabet har styrken til at kommunikere på mange platforme, og jeg glæder mig til at indgå i en så professionel organisation. Jeg ser også frem til et godt og robust samarbejde med alle de personer, kirker og organisationer, som er en forudsætning for, at Bibelselskabet kan løse sin opgave."

Birgitte Stoklund Larsen har de seneste seks år været leder af Grundtvig-Akademiet og redaktør for Dansk Kirketidende. Tidligere var hun i over ti år ansat som redaktør ved Kristeligt Dagblad, og i perioden 1987-1996 var hun forlagsredaktør på Forlaget Anis.

Birgitte Stoklund Larsen er uddannet cand.theol. fra Aarhus Universitet. Dermed får Bibelselskabet en generalsekretær med erfaring både fra forlags- og mediebranchen samt den kirkelige verden.

Sverri Hammer, der er bestyreslesformand for Bibelselskabet, siger om den nye generalsekretær:

"I bestyrelsen er vi glade for, at Birgitte Stoklund Larsen har sagt ja til stillingen som generalsekretær. Bibelselskabet har med sit brede fundament brug for en leder, der kan kommunikere på alle faglige niveauer og med respekt for den mangfoldighed, som dansk kristendom indeholder. Birgitte Stoklund Larsen har med sin baggrund de formidlingsmæssige egenskaber, Bibelselskabet har brug for, kombineret med en faglig baggrund som både teolog og redaktør. Vi ser frem til, at Bibelselskabet, med Birgitte Stoklund Larsen ved roret i samarbejde med den dygtige stab af medarbejdere i Bibelselskabet, kan fortsætte den meget positive udvikling, som Bibelselskabet har haft de senere år."

Bibelselskabet udgiver den autoriserede oversættelse af Bibelen, som bruges i folkekirken og af de fleste andre kirkesamfund i Danmark.

Organisationen, der har 20 ansatte og understøtter bibeloplysende arbejde både i Danmark og i udlandet. Hendes Majestæt Dronningen er Bibelselskabets protektor.

Birgitte Stoklund Larsen

Birgitte Stoklund Larsen, født 1960, er uddannet teolog fra Aarhus Universitet.

Den 1. august 2015 er hun tiltrådt som generalsekretær for Bibelselskabet.

Tidligere har Birgitte Stoklund Larsen blandt andet været forlags-redaktør, redaktør på Kristeligt Dagblad og senest leder af Grundtvig-Akademiet.