Bjarne Reuter har genfortalt historien om Noas ark i bogen "Noa". Børnebogen er smukt illustreret af Kamilla Wichmann.
Bjarne Reuters genfortælling af historien om Noa er smukt illustreret af Kamilla Wichmann.

15.03.2018 Af Bibelselskabet

Bjarne Reuter har gendigtet historien om Noa

Du tror, du kender Bibelens historie om Noa og arken, men Bjarne Reuter kaster sig i sin nye børnebog ud i en gendigtning, der giver anderledes hjertebanken

I sin nye børnebog fremhæver Bjarne Reuter det øjeblik, hvor Noa er ude på havet i sin fiskerbåd og møder Gud. Gud beder ham gøre noget helt naturstridigt, nemlig bygge en kæmpe ark på den tørre mark. Og mens Noa taler med Gud, ved læseren, at Noas yngste søn Jafet dykker, dybt nede i havet, og måske ikke når op i tide! Senere kommer naturligvis bådebyggeriet, alle dyrene og det voldsomme regnvejr. Det er ikke sidste gang, man som læser holder vejret …

Den dramatiske gendigtning er smukt illustreret af Kamilla Wichmann (f. 1975). Den prisvindende illustrator har en stribe børnebøger bag sig og er fast tegner på Berlingske. Bagest i bogen findes desuden selve bibelteksten.

Ikke første gang

Det er langt fra første gang, Bjarne Reuter gendigter Bibelen. I 2014 udkom bestselleren Bogen – Bibelen genfortalt af Bjarne Reuter. Ifølge Bjarne Reuter kan Bibelen læses og fortælles igen og igen:

”Jeg ser mig selv som en del af en uendelig stafet. Jeg er sikker på, at når verden går under, og der sidder to mennesker på en øde ø, og den ene er cykelsmed, så er den anden digter, og han vil så genfortælle Bibelen. Den stiller hele tiden eksistentielle spørgsmål, og lader dig selv komme med svaret.”

Noa er velegnet til højtlæsning i familien, i skolen og i kirken til børn i alderen 5 – 11 år. I samme serie findes også En nat i Betlehem, som er en gendigtning af juleevangeliet.

Noa

Bjarne Reuters spændende genfortælling af historien om Noas ark. Smukt illustreret af Kamilla Wichmann
Forside Noa
229,95

Forfatter: Bjarne Reuter
Illustrator: Kamilla Wichmann
Sidetal: 48 sider
Indbinding: Indbundet
Forlag: Bibelselskabet
Varenummer: 978-87-7523-896-5
Mål: 20,5 x 25,8 cm.