Noa

Bjarne Reuters spændende genfortælling af historien om Noas ark. Smukt illustreret af Kamilla Wichmann

Drengen Jafet er med sin far Noa ude at fiske, da det pludselig blæser voldsomt op. Noa hører torden, men også en stemme, som taler til ham fra de mørkegrå skyer. Det er Guds stemme. Gud befaler, at Noa skal bygge et stort skib, en ark, og redde sin familie og alle jordens dyr – for snart vil regnen dække alting. Naboerne synes, Noa og hans familie er skøre, for solen bager ned fra en skyfri himmel, så hvorfor bygge et skib midt på den tørre mark? Jafet derimod er mest optaget af at få sine to hvide kaniner med om bord. Da regnen endelig kommer, kan Noa ikke finde sin søn på arken …  Bjarne Reuters dramatiske gendigtning af Bibelens fortælling om Noas ark og dengang Gud lod hele jorden oversvømme er illustreret med smukke og humoristiske akvareltegninger af Kamilla Wichmann. Bagest i bogen findes desuden den autoriserede bibeltekst, som Bjarne Reuter har gendigtet.

Forening for Boghaandværk har udvalgt Noa blandt årets bedste bogarbejdeBogen vil blandt andet indgå i bedømmelsen Verdens Smukkeste Bøger i Frankfurt am Main.

229,95

Forfatter: Bjarne Reuter
Illustrator: Kamilla Wichmann
Sidetal: 48 sider
Indbinding: Indbundet
Forlag: Bibelselskabet
Varenummer: 978-87-7523-896-5
Mål: 20,5 x 25,8 cm.

Download to flotte maleark til fri afbenyttelse: 

Maleark 1: Dyrene går i land

Maleark 2: Arken og regnbuen

Bjarne Reuter (f. 1950) er en af Danmarks mest læste og elskede børne- og voksenbogsforfattere, og det er ikke første gang, han kaster sig over genfortælling af historierne fra Bibelen. I 2013 udkom hans anmelderroste genfortælling af hele Bibelen for voksne, Bogen, og i julen 2017 udgav han sammen med Kamilla Wichmann en genfortælling af juleevangeliet En nat i Betlehem, som allerede er en bestseller. Kamilla Wichmann (f. 1975) har illustreret en stribe børnebøger. Hun har vundet flere priser og er desuden fast tegner på Berlingske.

Anmeldelser

Steffen Larsen, Politiken:

"Der er en inderlighed, man kunne næsten kalde det hengivenhed, over denne bog" Fire stjerner

Jannie Schjødt Kold, Weekendavisen:

"Bjarne Reuter [...] har gjort det eneste rigtige; han har forestillet sig, hvor underligt det har været den dag, Noa hørte Guds stemme ... Historien fylder 48 sider. Det er ikke meget, men det er nok, for historien rummer det hele ... Det er en smuk bog, trykt på så tykt papir [...] at man føler, at man bladrer i dyrt papir ... Noa, hans kone og hans sønner er arketypiske at se på ... De ser tidløse ud. Det er historien også."

Stine Veisegaard, lektørudtalelse:

"... en dramatisk fortælling, som på fineste vis formidler historien om syndfloden i børnehøjde ... Bogen er let at læse op ... Høj kvalitet! Køb den. "