Leif Munksgaard
Leif Munksgaard er tidligere direktør for Bibelselskabet i Kuwait. I dag er han pensioneret, men holder foredrag om bibelselskabsarbejdet i den muslimske verden.

Book et foredrag: Hvordan er kristnes vilkår i Golf-landene?

I næsten 30 år har Leif Munksgaard været missionær forskellige steder i Mellemøsten. Fra 1987 til 1999 stod han, sammen med sin hustru, Lis Munksgaard, for udviklingen af Bibelselskabets butikker i Bahrain og Kuwait. Om aftenen, når alle andre forretninger lukkede, åbnede bibelbutikkerne med frivillige som ’vagter’, der var klar til at vise og sælge bibler på mere end 20 forskellige sprog

I 1997 blev Bibelselskabet kommercielt registreret i Kuwait som firma med Leif Munksgaard som direktør. Firmaet fik retmæssigt lov til at åbne bibelbutikker i alle Golf-landene, dvs. i De Forenede Arabiske Emirater, Oman, Bahrain, Qatar og Kuwait.

Da Lis og Leif ophørte med arbejdet i Kuwait, overtog armenieren Hrayr Jebejian ledelsen, og sidenhen er der etableret 22 meget velbesøgte bibelbutikker i Golf-landene.

Siden har Leif Munksgaard jævnligt besøgt den muslimske verden og fornyet sin indsigt i bibelselskabsarbejdet. Leif Munksgaard fortæller levende og underholdende om Bibelselskabets vidt forgrenede arbejde i Kuwait, Bahrain, Oman, Emiraterne, Qatar og Libanon.

30 år som missionær i Mellemøsten

 • 1965-1979: Libanon, Bahrain, Kuwait og Iran.
   
 • 1979-1985: Missionssekretær i Det Danske Missionsselskab (DMS) med ansvar for ledelse og udvikling af DMS-arbejdet og ditto relationer samt missionærer i Indien, Pakistan, Iran, Afghanistan og det arabiske Mellemøsten.
   
 • 1985-1992: Bahrain – åbnede bl.a. her den første bibelforretning. 
   
 • 1992-1994: Religionsteoretiske studier i USA. (Christian-Muslim Relations på master-niveau).
   
 • 1994-1999: Kuwait – åbnede de første to bibelforretninger og fik Bibelselskabet lovligt registreret.
   
 • 1999-: Tilbage i Danmark. Flygtninge- og indvandrerpræst ved Domkirken i Odense, og sammen med sin kone, Lis Munksgaard, leder af Folkekirkens Tværkulturelle Samarbejde i Odense.

I 2007 gik Leif på pension og flyttede til København. Her er han nu gæstelærer i DinTro-MinTro, som bringer en jøde, en kristen og en muslim ud til københavnske skoler for at fortælle om det, de hver især tror på. Sammen har de omkring 150 skolebesøg om året.

Kontakt Leif Munksgaard og book et foredrag

Er du, din forening, din menighed eller lignende interesseret i en levende fortæller, der kan gøre jer klogere på kristnes vilkår i Golf-landene og bibelselskabsarbejdet i den muslimske verden, så kontakt Leif Munksgaard.

Tlf.: 21 39 32 31

E-mail: religionsmoed.kbh.stift@gmail.com