God separating the Earth from the waters - Michelangelo
Kunsteren Michelangelo har malet Gud i forskellige sammenhænge flere steder i Det Sixtinske Kapel. Her ses hans maleri af Gud i færd med at dele vandene fra Jorden. Foto: Wikimedia Commons

Brevkassen: Kan vi være sikre på, at Gud findes?

Freya, Vitus, Morten og Kristine vil gerne vide, om man kan være sikker på, at Gud findes. Biskop Steen Skovsgaard hjælper med et svar.

Til Bibelselskabet

Er man sikker på, at Gud findes?

Venlig hilsen
Freya, Vitus, Morten og Kristine fra 4. klasse på Ærø Friskole

*******************************

Kære Freya, Vitus, Morten og Kristine

Nej, man kan aldrig være sikker på, at Gud findes, for vi kan jo ikke se Gud. Men tænk på, hvor meget vi aldrig kan være sikre på. Kan I f.eks. være sikre på, at tandbørsten ligger, hvor I lagde den? Kan I være helt sikre på, at der er nogen inde i klassen ved siden af? Ja, måske, hvis I hører nogen derinde. Men hvis der nu er helt stille, kan I så være sikre på, at der ikke er nogen?

Der er rigtig meget, som vi aldrig kan være sikre på. Det allermeste her i livet er noget, vi tror. Vi tror, at vores værelse ser ud, som da vi gik i skole, men vi ved det ikke. Vi tror, at vores far og mor elsker os, men vi ved det ikke. Og så er vi nogle som tror, at Gud findes – men vi ved det ikke.

Men hvis man har hørt om Gud, læst historier om ham og mødt andre mennesker, som tror på ham – så kan det være, at vi også tror på ham og tror på, at han findes. Og så gør det ikke noget, at man ikke kan se ham, for så kan man lige pludselig se ham alle steder. Man kan se ham i den smukke blomst, man kan se ham i øjnene på hinanden, i glæden, i kærligheden, i vinden der rører træernes grene.

Alt det kan man høre om i kirken. Her tror vi i øvrigt også på, at vi kan møde Gud. Men derfor kan man alligevel aldrig være sikker på, at han findes.

Venlig hilsen
Steen Skovsgaard

Steen Skovsgaard er biskop i Lolland-Falster Stift. Se hans andre brevkassesvar.

Alle medlemmer af Spørg om Bibelen-panelet svarer på baggrund af deres egen viden og overbevisning.

Har du et spørgsmål til "Spørg om Bibelen"? Send det til spoerg@bibelselskabet.dk.

Gud som Jesu far

I de dage skete det, at Jesus kom fra Nazaret i Galilæa og blev døbt af Johannes i Jordan. Straks da han steg op af vandet, så han himlene flænges og Ånden dale ned over sig som en due; og der lød en røst fra himlene: »Du er min elskede søn, i dig har jeg fundet velbehag!«

Markusevangeliet, kapitel 1, vers 9-11.

Læs hele kapitlet her.