Charlotte Rørth og Sverri Hammer. Foto: Carsten Lundager.
Charlotte Rørth fik overrakt Bibelselskabets Pris af formand Sverri Hammer. Foto: Carsten Lundager.

31.05.2018 Pressemeddelelse

Charlotte Rørth modtager Bibelselskabets Pris 2018

Forfatter og journalist Charlotte Rørth modtager Bibelselskabets Pris 2018 som en anerkendelse for den opmærksomhed hun har skabt omkring kristendom, tro og religion med sine utallige foredrag og sine to bøger

Forfatter og journalist Charlotte Rørth modtager Bibelselskabets Pris 2018 som en anerkendelse for den opmærksomhed hun har skabt omkring kristendom, tro og religion med sine utallige foredrag og sine to bøger. Prisen uddeles på Bibelselskabets repræsentantskabsmøde 31. maj 2018.

Leise Christensen, næstformand i Bibelselskabets bestyrelse, begrunder tildelingen af prisen:

"Med sine bøger og sine talløse foredrag over det ganske land har Charlotte Rørth utrætteligt og modigt peget på, at Jesus ikke blot er en historisk figur, men en levende del af mange menneskers virkelighed, forbløffende mange menneskers virkelighed at dømme ud fra alle de mennesker, som har kontaktet Rørth efter den første bog."

I 2009 havde Charlotte Rørth en enestående oplevelse i et lille spansk sakristi: Hun mødte Jesus. Der skulle gå hen ved seks år før Charlotte Rørth havde mod til at fortælle om sit livsomvæltende møde. Resultatet blev bestselleren Jeg mødte Jesus, der alene i Danmark er solgt i mere end 22.000 eksemplarer. I 2017 udkom Vi mødte Jesus, opfølgeren til debuten, hvor Charlotte Rørth har givet stemme til flere end 70 personer, der har haft lignende oplevelser.

Charlotte Rørth er født i 1962 og er uddannet fra Danmarks Journalisthøjskole. Hun har siden 2003 været journalist for Nordjyske Medier og er endvidere medarrangør af litteraturfestivalen Ordkraft.

Jeg mødte Jesus er udkommet i Sverige, Norge, Finland, Tyskland, Holland og Spanien og Vi mødte Jesus er udkommet i Norge.

 

Bibelselskabet har siden 2005 årligt uddelt en pris til en person, der på særlig fremragende vis har gjort Bibelen nærværende for samfundet. Prisen består af 10.000 kroner og et indrammet originalblad fra Christian III’s bibel fra 1550. Prisen er tidligere blevet uddelt til bl.a. Bjarne Reuter, Anne Lise Marstrand-Jørgensen og Ida Jessen og Hanne Bartholin.

 

Bibelselskabets Pris er finansieret af overskuddet fra salg og udgivelser fra Bibelselskabets Forlag.