Ida Jessen og Hanne Bartholin modtager Bibelselskabets Pris.
Ida Jessen og Hanne Bartholins Bibelhistorier er resultatet af et helt unikt samarbejde. Det modtager de nu Bibelselskabets Pris for. Foto: Carsten Lundager.

18.05.2017 Bibelselskabet

Ida Jessen og Hanne Bartholin modtager Bibelselskabets Pris 2017

Forfatter Ida Jessen og illustrator Hanne Bartholin modtager Bibelselskabets Pris 2017 for deres børnebibel Bibelhistorier, som udkom i foråret 2016. Prisen blev uddelt på Bibelselskabets repræsentantskabsmøde den 18. maj i København.

Bibelhistorier rummer 29 fortællinger fra Det Gamle Testamente og Det Nye Testamente, som er genfortalt af Ida Jessen og illustreret af Hanne Bartholin i et unikt parløb. Bibelhistorier høstede utroligt flotte anmeldelser i dagspressen, da den udkom, og Berlingske Tidendes anmelder mente, at man i Bibelhistorier finder ”en gylden nøgle til det bibelske univers”. 

Bibelselskabets formand Sverri Hammer motiverer blandt andet valget af Ida Jessen og Hanne Bartholin som årets prismodtagere sådan:

”Ida Jessen og Hanne Bartholin har med Bibelhistorier skabt en moderne genfortælling af verdens bedste historie. Både for illustrator og forfatter er det en kæmpe opgave at give sig i kast med en så udforsket genre som bibelske genfortællinger for børn. Alligevel er det lykkedes Ida Jessen og Hanne Bartholin at skabe noget enestående med nye og spændende perspektiver på kendte historier. I ord og billeder udfordrer de deres læser, både den lille og den store. Bibelens persongalleri får liv i en grad, så man uanset alder gyser, græder og ikke mindst ler sammen med dem.”

Ida Jessen er født i 1964 og har skrevet en række anmelderroste romaner, senest En ny tid og Doktor Bagges anagrammer. Hun har bl.a. modtaget De Gyldne Laurbær. Tidligere på foråret udkom TAK – Salmernes Bog på nudansk, en ny oversættelse af Salmernes Bog fra Det Gamle Testamente, som bl.a. Ida Jessen står bag.

Hanne Bartholin er født i 1962 og er uddannet illustrator og grafisk designer. Hun har bl.a. modtaget Kulturministeriets Illustratorpris for billedbogen Finn Herman og er kendt for at være en fremragende børnebogsillustrator.

Ida Jessen og Hanne Bartholin har også i samarbejde skabt den populære børnebogsserie om elefantungen Carl.

Bibelselskabet har siden 2005 årligt uddelt en pris til en person, der på særlig fremragende vis har gjort Bibelen nærværende for samfundet. Prisen består af 10.000 kroner og et indrammet originalblad fra Christian III’s bibel fra 1550. Prisen er tidligere blevet uddelt til blandt andre Bjarne Reuter, Anne Lise Marstrand-Jørgensen og Sigurd Barrett.

Se de tidligere vindere her.

Bibelselskabets Pris er finansieret af overskuddet fra salg og udgivelser fra Bibelselskabets Forlag.

Bibelhistorier Anmeldelser

Anmelderne er også begejstrede

SEKS STJERNER i Jyllands-Posten:

"Et sandt mesterværk."SEKS STJERNER i Berlingske:

"En gylden nøgle til det bibelske univers"FEM HJERTER i Politiken:

"Enkelt sprog, indfølende psykologi, respekt for historien – og et smil"FEM STJERNER i Kristeligt Dagblad:

"Smuk, elegant og nærværende"

Bibelhistorier

Prisbelønnet og anmelderrost børnebibel af forfatter Ida Jessen og illustrator Hanne Bartholin
Bibelhistorier Bog
349,95

Forfatter: Ida Jessen
Illustrator: Hanne Bartholin
Sidetal: 320 sider
Indbinding: Indbundet
Forlag: Bibelselskabet
Materiale: Med lærredsryg
Varenummer: 978-87-7523-777-7
Mål: 19,0 x 29,7 cm.