Gang på gang har blodige terrorangreb de senere år ramt den kristne befolkning i Egypten. Angrebene skaber især frygt blandt børnene. En frygt, som SAT-7 har valgt at tage hånd om. Foto: SAT-7
Gang på gang har blodige terrorangreb de senere år ramt den kristne befolkning i Egypten. Angrebene skaber især frygt blandt børnene. En frygt, som SAT-7 har valgt at tage hånd om. Foto: SAT-7

08.01.2018 Lea Holtze

Egypten: Børns terrorfrygt bearbejdes af kristen tv-station

Igen og igen er kristne egyptere blevet udsat for terrorangreb, forfølgelser og hærværk på landets kirker. Mange har mistet livet, og det skaber frygt og traumer blandt landets børn. Et af SAT-7's mest populære børneprogrammer tager hånd om de små

Tidligere har islamister gennemført bombeangreb mod koptere i Alexandria. I december 2016 blev 25 dræbt og mindst 49 sårede, da en bombe sprang i den koptiske kirke al-Butrusiyya i Kairo. I maj året efter var en gruppe på vej til Sankt Samuel-klosteret i Minya-provinsen, da maskerede mænd i uniform omringede bussen og åbnede ild. 28 koptere mistede livet – heraf flere børn.

De senere års gentagne terrorangreb, forfølgelser og hærværk på kirker efterlader landets børn i dyb frygt og med krise i troslivet. SAT-7's liveprogram Hvorfor det? (eng: Why is that?, red.) besluttede derfor at rydde sendefladen for at tale med de unge seere om hændelserne. Det fortæller programvært Essam Naggy.

”Egentlig havde vi planlagt en episode om, hvordan man kunne bruge sommerferien fornuftigt. Men tre timer før, vi skulle gå live, hørte vi om det seneste angreb og ændrede temaet," siger han.

Børnene er fremtiden

Programmedarbejderne sendte deres dybeste medfølelse til de ramte familier og talte derefter direkte til børnene.

Når sådan en ulykke rammer, er vi nødt til at italesætte den. Og børnene skal vide, at de ikke er alene

”Jeg fortalte børnene, at Gud er hos dem og hører deres sorg, og at de aldrig vil blive forladt. Når sådan en ulykke rammer, er vi nødt til at italesætte den. Og børnene skal vide, at de ikke er alene,” siger Essam Naggy.

Mange børn greb muligheden for at ringe ind til programmet, og fortalte, at de tilgav terroristerne. Og de talte desuden med Essam Naggy om fred og kærlighed.

”Børn er som frø. Hvis du planter dem i sund jord, vokser de op og bliver smukke frugter. Det er derfor, vi i SAT-7 synes, det er så vigtigt at investere i børnene med undervisning, debat og dialog,” siger han.