Bibelen i lærred - livets træ
Den grønne bibel i lærred med guldmønster fra livets træ er én af seks nye bibler. Foto: Carsten Lundager.

12.04.2023 Af Johannes Baun, generalsekretær

En bibel er ikke bare en bibel

For de fleste knytter der sig både følelser og minder til Bibelen. En bibel er nemlig ikke bare en bibel. Den er også en følgesvend og et meget konkret, fysisk udtryk for noget, der er vigtigt

Tænk tilbage på den første gang, du fik en bibel i hånden. Hvordan så den ud? For år tilbage var den som oftest sort, gerne i læder, måske med guldpræget navn. Måske tilhørte den en af dine forældre, måske en af deres forældre. Den var så tydeligt deres. Tænk så på den første gang, du fik din egen bibel. Hvordan så den ud? Ved du, hvor den er nu?

For de fleste knytter der sig både følelser og minder til Bibelen. En bibel er nemlig ikke bare en bibel. Det er også et meget konkret, fysisk udtryk for noget, der er vigtigt, ja, umisteligt. For nogle står den som en stilfærdig hilsen på bogreolen, for andre ligger den som et arbejdsredskab på kontoret eller en brugsbog på natbordet.

Så en bibel er ikke bare en bibel. Det er også en følgesvend.

Og så er en bibel ikke bare en bibel, for selvom indholdet er det samme, kan den se ud på mange måder: Lille, mellem eller stor? Læder, lærred eller fast bind? Med guldsnit, fingerregister eller straight? Sort, ensfarvet eller med motiv på omslaget? Til eget brug, til familien, til gave?

Mulighederne er mange – og nu er der kommet fem nye udgaver. Plus en gammel kending. For med afsæt i et kalkmaleri fra 1300-tallet af Livets træ har grafiker Alette Bertelsen designet tre moderne bibeludgaver fulde af netop liv. Dertil en stilren ”kors-bibel”. Og grafiker Henriette Mørk har skabt et livfuldt farvespil i den oplagte bryllupsgave, Familiebibelen, hvor der er et klogt efterord af Annette og Jørgen Due Madsen og plads til at indføje familiens mærkedage. Endelig har vi igen lavet den klassiske sorte læderbibel i mellemstørrelse.

Men hvorfor gør vi det? Hvorfor findes der ikke bare én udgave? Fordi en bibel ikke bare er en bibel. Bibelen er en bog, som – uanset om den står på reolen eller ligger på arbejdsbordet eller natbordet – skal udfordre og inspirere os og give os verdens bedste nyheder med ud i livet. Det har der været dyb livsalvor og stor livsglæde forbundet med igennem århundreder, og det bliver der ved med at være.

Så: Hvordan ser din bibel ud? Og hvilken udgave har du lyst til at give videre?

Se de nye bibler her

Bibelen i lærred – livets træ

Lille luksusbibel med lærredsomslag og guldpræg
Bibelen i lærred – livets træ
399,95

Sidetal: 1440 sider
Indbinding: lærredsbind
Forlag: Bibelselskabet
Varenummer: 978-87-7232-250-6
Mål: 14 x 18,50 cm.
Andet: Med 2 læsebånd