Årsberetning 2019. Foto: Carsten Lundager.
Generalsekretær Birgitte Stoklund Larsen giver sin beretning for repræsentantskabet. Foto: Carsten Lundager.

23.05.2019 Pressemeddelelse

Endnu et godt år: Overskud for tredje år i træk

På Bibelselskabets årlige repræsentantskabsmøde den 23. maj kunne generalsekretær Birgitte Stoklund Larsen se tilbage på et år, der blandt andet bød på en ny hjemmeside, oversættelsesarbejde og et flot overskud

Bibelselskabets opgave er at udbrede kendskabet til Bibelen – og den opgave har fået et markant løft i 2018, hvor Bibelselskabet lancerede en ny hjemmeside. Den store nyhed er ikke, at Bibelselskabet har fået ny hjemmeside, men at Bibelen har fået et nyt ansigt for de mere end 1,6 millioner årlige besøgende på hjemmesiden, hvor Bibelen Online er blevet langt mere brugervenlig.

Det var derfor en tilfreds generalsekretær, som på Bibelselskabets årlige repræsentantskabsmøde torsdag den 23. maj 2019 kunne meddele, at den ny hjemmeside har fået meget positive tilbagemeldinger.

”Mange af brugerne af Bibelen Online er skoleelever, og her leverer Bibelselskabet public service for private money” i særklasse, siger Birgitte Stoklund Larsen.

Bibelen 2020

Vil man udbrede kendskabet til Bibelen, er tilgængelighed et kerneord. Bibelen skal være tilgængelig digitalt, såvel på print og lyd, men den skal i lige så høj grad være tilgængelig i et sprog, som er forståeligt og nærværende for en ny generation af bibellæsere. I 2018 har Bibelselskabet derfor arbejdet intenst på at færdiggøre oversættelsen af Det Gamle Testamente, så der i 2020 kan komme en nudansk oversættelse af hele Bibelen, som får titlen Bibelen 2020:

”Vi glæder os til at præsentere en samlet bibel på nudansk i marts 2020. Bibelen 2020 bliver en moderne folkeudgave af Bibelen, og det er en oversættelse, som særligt har den læser – og lytter ­­– for øje, som ikke har stort kendskab til bibel og kristendom. Nye bibellæsere kan begynde her”, siger Birgitte Stoklund Larsen.

Lokalt og globalt

Bibelselskabet har i 2018 mærket en stigende interesse for bibelarbejde i Danmark, hvilket bl.a. resulterede i et samarbejde med Frelsens Hær, hvor Bibelselskabet tilbød Det Nye Testamente og bibelske genfortællinger til modtagere af Frelsens Hærs julehjælp. Dette samarbejde vil blive gentaget i 2019.

Bibelselskabet arbejder ikke kun lokalt, men også globalt i samarbejde med De Forenede Bibelselskaber. I 2018 har Bibelselskabet bl.a. støttet uddannelse i bibelsk sjælesorg, oversættelse og uddeling af bibler særligt i lande, hvor kristne er under pres, samt udvidet samarbejdet med tv-stationen SAT-7 for at sikre dennes fortsatte arbejde for kvinder og flygtninge i Mellemøsten og Nordafrika.

Bibelske genfortællinger og et håndbibliotek

2018 var også et godt bogår for Bibelselskabet; et år som bl.a. har budt på flere gedigne udgivelser til børn og unge, der giver nyt liv til bibelske fortællinger. Peter Madsen har sat ord og illustrationer på pinsen med tegneserien Vingeslag, som fik en flot modtagelse af anmelderne. Kim Fupz Aakeson gendigtede tre nytestamentlige lignelser: Næste, Det store party og Per, Poul og Farmand. I 2018 udkom endvidere de første tre titler i Bibelselskabets nye serie, Bibelselskabets Håndbibliotek; en serie små fagbøger, der formidler bibelsk kernestof for voksne.

Overskud for tredje år i træk

Ved repræsentantskabsmødet blev Bibelselskabets årsregnskab for 2018 godkendt med et positivt resultat på kr. 872.287.

Læs hele årsberetningen her

Se årsregnskabet for 2018