Bibelselskabets Pris 2019
Sognepræst Niels Nymann Eriksen (tv) modtager Bibelselskabets Pris fra bestyrelsesformand Peder Ø Andreasen (th). Foto: Dan Henrik Møller.

23.05.2019 Pressemeddelelse

Niels Nymann Eriksen modtager Bibelselskabets Pris 2019

Gennem sit diakonale arbejde blandt indvandrere på Vesterbro formår sognepræst Niels Nymann Eriksen at vise i ord, men ikke mindst i handling, hvad kristent ansvar er. Derfor får han Bibelselskabets Pris 2019

Sognepræst ved Apostelkirken på Vesterbro i København Niels Nymann Eriksen modtager Bibelselskabets Pris 2019 som en anerkendelse for sit diakonale arbejde med indvandrere på Vesterbro. Prisen blev uddelt ved Bibelselskabets repræsentantskabsmøde den 23. maj 2019 i København.

Jørgen Demant, sognepræst og medlem af Bibelselskabets bestyrelse, motiverer indstillingen af Niels Nymann Eriksen med disse ord:

"Niels Nymann Eriksen har formået på en jordnær, ydmyg og stilfærdig måde at vise i ord, men ikke mindst i handling, hvad kristent ansvar for de mennesker, der kommer til vores land ude fra, er. At møde andre mennesker, at være lydhør og at være gæstfri er nøgleord for Niels Nymann Eriksen. Det er det, han praktiserer i sit arbejde ved Apostelkirken på Vesterbro, og han har i medier og politiske debatter gjort klart, at vi som kirke må tage stilling og forholde os til indvandrerne iblandt os. På den måde går hans teologiske tænkning og pastorale liv op i en højere enhed."

Niels Nymann Eriksen er uddannet teolog fra Københavns Universitet og senere ph.d. fra Cambridge University, hvor han undersøgte Søren Kierkegaards begreb ’gentagelse’. Han er medstifter af Cafe Exit, et diakonalt tilbud for indsatte og tidligere indsatte, og er til daglig sognepræst i Apostelkirken på Vesterbro. Senest har han udgivet bogen Gæstfrihed, der handler om, hvad mødet mellem mennesker kan indebære og om gæstfrihed som en værdi med rødder i Bibelen.

Bibelselskabet har siden 2005 uddelt en pris til en person, der på særlig fremragende vis har gjort Bibelen nærværende i samfundet. Prisen består af 10.000 kr. og en indrammet bibelside. Prisen er tidligere blevet uddelt til blandt andre Bjarne Reuter, Arne Haugen Sørensen og Charlotte Rørth.

Bibelselskabets Pris er finansieret af overskuddet fra salg af udgivelser fra Bibelselskabets Forlag.

Læs mere om Bibelselskabets Pris

Gæstfrihed

Det er i mødet med den anden, du møder dig selv
gæstfrihed
250,00

Forfatter: Niels Nymann Eriksen
Sidetal: 152 sider
Indbinding: Hæftet
Forlag: Akademisk Forlag
Varenummer: 978-87-500-5220-3