Glade hjemløse: "Det er en kærligheds-erklæring, det I gør!". Foto: Bibelselskabet.
Flere hjemløse tog imod tilbuddet om en bibel, som blev overrakt af Bibelselskabets værtinde Connie Terndrup (th), da Bibelselskabet delte bibler ud på Christianshavn for et par år tilbage. Foto: Jeppe Sloth Carlsen.

03.02.2020 Bibelselskabet

Eriks historie: Bibelen gjorde, at jeg ikke længere følte mig alene

Efterspørgslen på Bibelen er betydelig i Danmark. De senere år har vi uddelt mange tusinde bibler igennem Frelsens Hær, hospitals-, fængsels- og feltpræster samt mindre organisationer, der arbejder med flygtninge, migranter og prostituerede. Ikke mindst til jul. Det vil vi gerne blive ved med. Vil du hjælpe os med at uddele Bibelen 2020 til udsatte grupper i Danmark?

Gå til projektsiden >>

På en kold vinterdag emmer Kirkens Korshærs døgnvarmestue i Aarhus af overskud og omsorg for dem, der har allermest  brug for det. Varmestuen er hjemsted for omkring 200 hjemløse. Da Bibelselskabet besøgte det for et års tid siden, var varmestuens brugere i færd med at fordele et bjerg af smurte boller mellem sig. “Må man godt tage to?” spørger mange. Og det må man godt.

I min opvækst havde vi meget sjældent noget at snakke om rundt om aftenbordet. Men jeg kunne mærke, at Bibelen gjorde mig nysgerrig.

Det sker, at livet tager en positiv drejning

Over halvdelen af alle hjemløse har en psykisk sygdom, og mange ender i misbrug. Men det sker, at livet tager en positiv drejning.

Engang imellem lykkes det at kaste lys ind i formørkede sjæle. Det skete eksempelvis for Erik. Allerede som 16-årig blev han diagnosticeret med fem forskellige psykiske lidelser på grund af en barndom fyldt med traumatiserende oplevelser. Siden har han været indlagt adskillige gange på psykiatrisk afdeling og blevet førtidspensionist.

Men Bibelen har inspireret ham fra første færd. “I min opvækst havde vi meget sjældent noget at snakke om rundt om aftenbordet. Men jeg kunne mærke, at Bibelen gjorde mig nysgerrig. Den gjorde, at jeg ikke længere følte mig alene. Jeg troede på den, og jeg kunne fornemme det smukke i dens ord.”

Erik har boet i Kirkens Korshærs herberg i tre år. Det er en hverdag fyldt med vold, stoffer og løgne. Men ved at læse i Bibelen forstod han, at det onde kan bekæmpes med gode gerninger. 

Læs hele Eriks historie

Bibelen gjorde, at jeg ikke længere følte mig alene. Jeg troede på den, og jeg kunne fornemme det smukke i dens ord.

Bibelen kan noget ekstraordinært

Kirkens korshærs præster er kendt for at have stor erfaring med at hjælpe mennesker på livets yderste pynt. Tidligere generalsekretær i Bibelselskabet, Morten Aagaard, er en af de korshærspræster, der ved, hvad det handler om, for han taler næsten dagligt med hjemløse. Han har erfaret, at Bibelen kan noget ekstraordinært. Faktisk tænker han nogle gange, at Bibelens ord er det eneste, der kan få folk ud af et misbrug. De fleste har nemlig været hos alverdens psykologer og psykiatere uden at få det markant bedre.

Det er ikke kun ved arrangementet i Aarhus og København, at der var brug for bibler. Bibelselskabet får jævnligt henvendelser fra kirker, som efterspørger bibler og bibelsk materiale til hjemløse. Bibelselskabet vil gerne blive ved med at imødekomme disse ønsker. På forhånd tak for enhver støtte.

Giv Bibelen 2020 til udsatte i Danmark.