Origami-julestjerne
Origami-julestjerne er en fryd for øjet, når den hænger i vinduet. Et vindue kan sagtens rumme mere end én eller to stjerner.

11.12.2017 Amalie Arleth Møller, Lotte Lyng og Tine Hyllested Johannsen

Fold en origami-julestjerne til vinduet

Snart skal vi genhøre juleevangeliets fortælling om stjernen, der lyste over stalden i Betlehem. Derfor får du her skabelon nummer tre ud af i alt fire skabeloner med stjerner, som du kan lave af papir. Se vejledende billeder her, og download frit skabelonen nedenfor

Denne origami-inspirerede julestjerne giver din jul lidt kant. 

Stjernen kan laves i flere størrelse og af forskelligt papir. 

Det er kun fantasien, der sætter grænsen.

God fornøjelse.

**********************************

Alt du skal bruge er en lineal og en saks til at klippe dit valgte papir i den størrelse, du selv ønsker. Papiret skal være kvadratisk. 

470x317_1_Origamistjerne
470x317_2_Origamistjerne

1. Du starter med at klippe dine papirer i den størrelse du ønsker. Skabelonen nedenfor er 15x15cm. Du skal i alt klippe og folde 8 stykker papir. På din skabelon kan du se de røde streger, som du skal folde dit papir efter. Tag det første papir og start med at fold det diagonalt.

470x317_4_Origamistjerne

2. Fold dernæst de to sider af papiret ind mod midterfolden, som vist på billedet her. Når begge sider er foldede ind mod midten har dit papir form som en "drage".

470x317_5_Origamistjerne

3. Fold så papiret ud igen og vend det 180 grader.

470x317_6_Origamistjerne

4. Fold så de to sider ind imod midterfolden. Så ligner dit papir et "skib med sejl" og du vil kunne se dine tidligere folder i bunden af "skib med sejl".

470x317_7_Origamistjerne

5. Fold siderne af skibets bund ind imod midterfolden, som vist på billedet. Nu har dit papir form som en stående rombe.

470x317_10_origamistjerne

6. Nu skal papiret foldet så det kommer til at se sådan ud. Det skal foldes sådan at man får en lille tak og en stor stjerne-tak. Nedenfor kan du se, hvordan man folder de to stjerne-takker.

470x317_8_Origamistjerne_fold

6a. Du skal lave din fold i den side af papiret, som ikke har de to papirflapper. Se på billedet og forestil dig, at du skal lave en liggende rombe på tværs af dit papir. Rombens sider er de to "flapper" og dine to nye folder.

470x317_9_Origamistjerne

6b. Når du lægger dit papir ned skulle det gerne se ud som på billedet. Den længste af takkerne, som er den med de to "flapper", bliver til slut en af de otte synlige takker i stjernen.

470x317_11_Origamistjerne

7. Når du har foldet alle otte stykker papir på overstående måde, så skal du til at sætte stjernen sammen.

470x317_12_Origamistjerne

8. Stjernen sættes sammen ved at tage to af de foldede stykker papir, og stikke den mindste af takkerne på det ene papir ind i den store stjerne-tak på det andet stykke papir. Sådan forsætter du med de resterende stjernetakker.

470x317_13_Origamistjerne

9. Den sidste samling kan være lidt svær at folde. Du kan eventuelt folde de to "flapper" på den længste stjerne-tak ud og fold dem omkring den sidste og mindste tak.