Generalsekretær i Golf-området, Hrayr Jebejian, sammen med en af kirkelederne, der er blevet uddannet i bibelsk sjælesorg. Foto: Dan Natanael Joseph
Generalsekretær i Golf-området, Hrayr Jebejian, (th.) sammen med en af de kirkeledere, der er blevet uddannet i bibelsk sjælesorg (tv.). Foto: Dan Natanael Joseph

Generalsekretær i Golf-området: Bibelsk sjælesorg er et meget effektivt program

En særlig tak fra generalsekretær i Golf-området, Hrayr Jebejian, til danske givere

"Uden jeres støtte var det ikke lykkedes. Jeg besluttede for to år siden, at bibelsk sjælesorg skulle til landet. Metoden er kommet virkelig godt i gang i både katolske og evangeliske kredse. Vi har haft en del kurser, og der er ønske om flere. Sagen er, at i Bahrain for migrantarbejdere mad og tag over hovedet, men ingen tager sig for alvor af sjælens lidelser. Jeg er forfærdet over det høje selvmordsrate i landet. Bibelsk sjælesorg har vist sig at være et meget effektivt program, som allerede har forhindret flere selvmord. Vi har mange eksempler på, at folk er begyndt at fortælle om deres barske oplevelser og har fået det bedre. Det er virkelig opmuntrende," siger Hrayr Jebejian.

FOREDRAG: Få et enestående førstehåndsindblik i forholdene for udsatte kristne i Golf-området, når generalsekretær Hrayr Jebejian kommer til Danmark.

På billedet taler generalsekretæren til en menighed fra Etiopien. Kvinden til venstre er en af kirkelederne, der er blevet uddannet i bibelsk sjælesorg og er begejstret for metoden. Hrayr Jebejian er armener, opvokset i Libanon og har de sidste 30 år været generalsekretær for Bibelselskabet i Golf-staterne. Han har skrevet en afhandling om bibelengagement blandt migranter.

Historier fra Bahrain: Frodigt fællesskab i kirken 

Fredag er søndag i Bahrain. Sådan er det i Golf-området, som er udpræget muslimsk. Minareter kalder til bøn, og minibusser fyldes med migrantarbejdere, der ifører sig de fineste klæder og tager fri fra ræset.

”Hverdagen kan være helvede på jord, men fredag med sang, bibelstudier og frokost sammen med andre i samme situation er nærmest paradisisk,” sagde en af Bibelselskabets medarbejdere, der arbejder tæt sammen med migrantkirkerne omkring storytelling og bibelsk sjælesorg.

Migrantarbejdere passer godt på deres bibel. Kvinden på billedet til venstre syede et stofomslag til alle i menigheden, så biblerne kunne holde lidt længere. Nogle migranter får lov at gå i kirke, mens andre må blive hjemme hos værtsfamilien.

Men hvor der er en vilje, er der som bekendt en vej. En præst fortalte, at han kendte en kvinde, som kun måtte gå ud med skraldespanden. Så derude mødte han hende fra tid til anden og gav hende et par opbyggelige ord.

Migrantarbejder, kvinde. Foto: Dan Natanael Joseph
Foto: Dan Natanael Joseph

En præst fortalte, at han kendte en kvinde, som kun måtte gå ud med skraldespanden. Så derude mødte han hende fra tid til anden og gav hende et par opbyggelige ord.

Manden på billedet til venstre er migrantarbejder og civilingeniør med hindubaggrund. Hustruen og hans to børn bor i Indien. Han kommer i kirke flere gange om ugen og besøger nu selv andre migrantarbejdere i labor camps, når han har fri.

”Jeg kæmper stadig med mit temperament, men føler langt større fred, efter jeg er begyndt at beskæftige mig så meget med Bibelen. Min hustru er virkelig glad for min nye tro. Hun er nemlig også kristen.”

Han har særligt ét favoritvers i Bibelen:

Som en ørn, der vækker sit kuld op,
og flyver frem og tilbage over sine unger,
bredte han sine vinger ud, tog det op
og bar det på sine vinger.

5. Mosebog, kapitel 32, vers 11

Migrantarbejder, mand. Foto: Dan Natanael Joseph
Foto: Dan Natanael Joseph