Børnebibler Synne uddeler. Foto: Les Kaner
International chef Synne Garff uddelte børnebibler i Libanon i efteråret 2019. Foto: Les Kaner

07.10.2019 Synne Garff, international chef

Giv bibler til verdens børn

Vil du hjælpe med at styrke kristendommen globalt? Så læs videre

Mange fattige kristne forældre kunne godt tænke sig at give deres børn en bibel. Men de har ikke råd. Lever man for under 10 kroner om dagen, er det umuligt.

Mange børn ønsker sig en børnebibel

Rundt omkring i verden har jeg mødt mange børn, der med generøs støtte fra danske givere har været så heldige at modtage en børnebibel. Den former deres liv.

I Ukraine besøgte jeg børnehjem, hvor børnebibelen blev modtaget med fryd og taknemmelighed. Den samme glæde oplevede jeg blandt børn med alvorlige psykiske lidelser i Armenien, hos flygtningebørn i Uganda, forfulgte syriske børn i Jordan, forældreløse børn i Swaziland, Etiopien, Kenya, hiv-ramte børn i Indien. Dette er blot et lille udsnit af de historier, jeg har været vidne til. Bibelen inspirerer på mange planer.

Der var fx den lille fyr, der havde været ude at fiske, men havde absolut ingenting fanget. Hans overlevelse var på spil. Da han læste fortællingen om Simon Peters store fiskefangst, blev han så inspireret, at han sejlede ud igen. Denne gang fik han bid.

Det kan være, at planen er ambitiøs. Men jeg har en vision om, at alle kristne børn får adgang til Bibelen.

Bibelen er et etisk pejlemærke for børn

Bibelen er med til at sætte etiske pejlemærker. Den får bl.a. nogle afrikanske børn i Swaziland til at blive barmhjertige samaritanere, mens børn i Kina finder ro på kirkernes biblioteker, hvor vi har placeret bibler på hylderne. Kræftramte børn i Nicaragua er optaget af tegnehæfter med bibelske motiver. Det giver dem fornyet mod til de drøje kemobehandlinger at læse om Guds søn, der blev sendt til verden og forbarmede sig over de syge, marginaliserede og døende. De oplever, at Gud er med dem i deres lidelse, og det giver dem ekstra kræfter.

Vi giver lydbibler til blinde børn og til analfabeter i slummen. Vi oversætter Bibelen, så børn og unge kan få adgang til Bibelens formidable fortællinger og få et nyt perspektiv på tilværelsen, når de hører kristendommens budskab om fred og forsoning. I de områder, hvor vi har svært ved at uddele børnebibler, støtter vi SAT-7, den kristne TV-station, der transmitterer programmer om Bibelen for børn i Nordafrika og Mellemøsten.

Det kan være, at planen er ambitiøs. Men jeg har en vision om, at alle kristne børn får adgang til Bibelen. Bibelselskabet vil arbejde hårdt og målrettet på denne vision de kommende år – i Mellemamerika over Afrika, Mellemøsten og til Asien.

Vil du med på denne rejse og styrke verdens kristne børn?

Du kan enten støtte ved at give en enkeltdonation eller et fast beløb. Husk, at du i 2019 kan få skattefradrag på gaver på op til kr. 16.300 pr. år. 

Støt på MobilePay: 62 903 'Børnebibler'

Bibler til verdens børn - logo pink småt