Skolegård, Haiti. Foto: Andrea Rhodes
Projekt 'Bibelbøger til skolebørn' går til børn på skoler i bl.a. Haitis hovedstad Port-au-Prince og fattigkvarteret Cité Soleil. Foto: Andrea Rhodes

11.03.2019 Andrea Rhodes

Projekt 'Bibelbøger til skolebørn'

Mød fire børn, der enten går i skole i Haitis hovedstad Port-au-Prince eller i Cité Soleil, som er et tæt befolket fattigkvarter nord for centrum i Port-au-Prince. De er blandt børnene, der får bibler gennem projektet ’Bibelbøger til skolebørn’

Har ikke bøger nok

Joseph, 12 år

Jeg kan godt lide at gå i skole, men vi har ikke bøger nok. Jeg vil gerne være læge, så jeg kan hjælpe min familie, for min mor døde i 2013.

Det, jeg mindst kan lide ved mit nabolag, er, at der ligger så meget affald rundt omkring, og at der ikke er nok skoler. Nogle af mine venner går ikke i skole. Folk er meget fattige, og det er et utrygt område med meget vold.

Voxpop, Joseph, Haiti. Foto: Andrea Rhodes

Vil åbne et sygehus

Dayflorine, 13 år

Vi har ingen bibel derhjemme. Det her er det første bibelhæfte, jeg har fået, og jeg må tage det med hjem. Min favorithistorie er den, hvor Jesus døde og stod op igen. Den viser, at Jesus har sejret over døden, og det giver mig håb!

Jeg vil gerne være læge og åbne et sygehus, hvor jeg kan give gratis lægehjælp til folk. For det bekymrer mig, at der ikke er noget sygehus her.

Voxpop, Dayflorine, Haiti. Foto: Andrea Rhodes

Vil hjælpe mor og far

Angelove, 13 år

Jeg har gået i skole her i et halvt år. Jeg har tre søskende. Far blev slået ned for tre måneder siden og kan stadig ikke arbejde. Mor er også hjemme.

Når jeg bliver stor, vil jeg gerne være sygeplejerske, så jeg kan hjælpe mor og far. Vi har ikke nogen bibel derhjemme, men nogle gange kan jeg læse i en her på skolen og i kirken.

Voxpop, Angelove, Haiti. Foto: Andrea Rhodes

Skolen har ingen bibler

Louisnara, 11 år

Min skole har slet ikke nogen bibler, men vi har en bibel derhjemme. Min favorithistorie er den om Moses, da han gjorde sit folk fri fra slaveri. Jeg kan lide den på grund af alle de undere, der skete.

Jeg vil gerne være sygeplejerske, for jeg kan lide at hjælpe folk, som er syge, og så vil jeg hjælpe min familie.

 

 

FOTOS: Andrea Rhodes

Voxpop, Louisnara, Haiti. Foto: Andrea Rhodes