Birgitte Stoklund Larsen. Foto: Dan Henrik Møller

06.01.2021 Af Birgitte Stoklund Larsen, generalsekretær

Godt nytår med tak for støtten

I år siger vi "Godt nytår" med ekstra vægt, for efter et år i coronaens skygge er der for alvor brug for en ny begyndelse. Læs generalsekretær Birgitte Stoklund Larsens nytårshilsen

Godt nytår!

Det er længe siden, en helt almindelig hilsen og et ønske har været mere velanbragt end i år: Godt nytår! I år må det siges med særlig vægt. 2020 var et år, som skiller sig ud fra alle andre i mands minde. Vaccinen er kommet, men det er ikke slut endnu. Vi har brug for en ny begyndelse, et velsignet nytår.

Pandemien har sat sit præg på Bibelselskabets arbejde i 2020. Vi havde glædet os til at mødes rundt omkring i landet sidste forår, da Bibelen 2020 udkom. Det blev der ikke noget af, men til gengæld flyttede markeringerne på nettet – og også opmuntringen: ”Bibelvers til trøst og håb i en coronatid” er den mest læste artikel fra 2020 på Bibelselskabets hjemmeside. Mange har søgt livsmod i de bibelske tekster, der taler stærkt til mennesker i krisetider. Også i denne tid. Der er nåde i ørkenen.

Bibelen 2020 er indtil nu trykt i mere end 25.000 eksemplarer, vel at mærke uden at salget af den autoriserede bibel er gået markant ned. Bibelen har fået stor opmærksomhed i medierne i kraft af den nye oversættelse. Det har været en glæde at se det engagement, som den nye oversættelse har afstedkommet. Tak for det. Mange kirker har udfoldet stor kreativitet i bibelformidlingen, trods pandemiens benspænd for planlagte aktiviteter.

2020 blev ikke, som vi havde tænkt, men der er grund til at glæde sig over det, der blev.

Også ude i verden har arbejdet været påvirket af pandemien, der gør ondt værre i områder ramt af krige og uroligheder. Men der lægges en imponerende ildhu og entusiasme for dagen rundt omkring for at få tingene til at lykkes, trods store forhindringer.  Tak til generøse givere, som har sørget for, at Bibelselskabet også i 2020 har kunnet støtte oversættelser, give bibler til verdens børn og bibelsk sjælesorg til traumatiserede mennesker. Tak for hjælp og opbakning til at give Bibelen videre og for støtte til arbejdet blandt forfulgte kristne. Der er brug for det.

En del hårdt pressede bibelselskaber kæmper nu også med konsekvenser af pandemien. De forenede bibelselskaber har i 2020 oprettet en særlig solidaritetsfond, som skal hjælpe dem til at stå gennem krisen. Det arbejde fortsætter i 2021.

Det samme gør selvfølgelig Bibelselskabets arbejde med at udbrede kendskabet til Bibelen. Vi vil benytte opmærksomheden omkring den nye bibeloversættelse til at engagere endnu flere i arbejdet med at udbrede kendskabet til Bibelen. Er du medlem af Bibelselskabet? Hvis ikke så overvej, om det ikke er nu, du skal melde dig ind og være med til at give Bibelen videre? Det nytter!

Godt nytår!

Bliv medlem af Bibelselskabet

Bibelen 2020

Hele Danmarks nye bibel: En mundret og nudansk oversættelse
Bibelen 2020. Foto: Carsten Lundager.
399,95

Sidetal: 1672 sider
Indbinding: Hæftet
Forlag: Bibelselskabet
Varenummer: 978-87-7232-210-0
Mål: 15 x 22 x 4 cm.
Udgave: 2. udgave
Andet: Vægt ca. 1,3 kg.