Gulerødder
Til ethvert måltid hører friske grøntsager til, og hvad er mere naturligt end at bruge de ingredienser, som Bibelen selv foreslår. Foto: Pixabay.

Gulerødder med spidskommen

Tilbered gulerødder i en spændende marinade af blandet andet persille og spidskommen inspireret af Bibelen

...når han har jævnet jorden ud, spreder han dild og strør kommen, og han sår hvede, hirse og byg på marken og spelt langs kanten.

Esajas’ Bog kapitel 28,vers 25

  • 6 gulerødder
  • salt
  • 1 spsk honning
  • 1⁄4 dl olivenolie
  • 1⁄2 tsk stødt spidskommen
  • 2 fed hakket hvidløg
  • 1 spsk hakket persille
  • salt og peber

Skær de skrællede gulerødder i skiver, og kog dem i en smule vand tilsat salt i ca. 10 min., indtil de er møre, men stadig sprøde. Bland de øvrige ingredienser sammen, og kom massen over gulerødderne. Ryst det godt, og smag til med salt og peber. Serveres lunt, evt. med brød til.