Mitri Larin, Ukraine. Foto: Dag Smemo
Mitri Larin blev forladt af sine forældre, da han var 3 år gammel. I Bibelen fandt han i Esajas’ Bog kapitel 49 vers 15 ord, som han følte fortalte om hans egen opvækst. Foto: Dag Smemo.

13.09.2019 Dag Kjær Smemo

Han blev forladt som barn, men er ikke glemt af Gud

Som 3-årig blev han forladt af sine forældre, og siden blev hans adoptivforældre skilt. I dag er ordene ”Kan en kvinde glemme sit diende barn?” hans favoritvers i Bibelen

Tre år gammel bliver Mitri Larin efterladt alene i en lejlighed efter en fest. Efter en uge bliver han overleveret til et børnehjem. Siden blev hans adoptivforældre skilt. Han kender ikke sin biologiske far og mor, og han ved heller ikke, hvilken dag han er født.

Fik et nyt liv

Barndommen og ungdommen blev turbulent med kriminalitet og fængselsophold. Men mødet med en fremmed forandrede hans liv: ”Han tog mig med hjem, han lod mig vaske mig, og jeg fik mad og nyt tøj. Han gav mig et nyt liv. Og så bad han mig om at tage til et rehabiliteringscenter, så jeg kunne komme af med mit misbrug,” fortæller Mitri. 

”Da jeg kom til centret, bad jeg til Gud om, at han måtte hjælpe mig til et nyt og bedre liv. De bad også for mig på centret. Allerede næste morgen mærkede jeg, at der var sket noget. Jeg havde fået et nyt liv.”

I dag er disse ord fra Esajas' bog Mitris favoritbibelvers. De stammer fra Esajas Bog, kapitel 49, vers 15:

Glemmer en kvinde sit diende barn?

Glemmer en mor det barn, hun fødte?

Selv om de skulle glemme, glemmer jeg ikke dig.

Fik sin første bibel

På rehabiliteringscenteret fik han sin første bibel. I Bibelen fandt han verset i Esajas’ Bog, som han følte fortalte om hans egen opvækst. Det blev hans favoritvers i Bibelen. 

Senere opdagede Mitri, at han havde mange talenter: ”Jeg læste lignelsen om talenterne (Matthæusevangeliet, kapitel 25, red.) og oplevede, at Gud bekræftede, at jeg skulle arbejde videre med dem. Nogen hjalp mig, så jeg fik taget en uddannelse som designer.” 

Matri Larin har nu i otte år arbejdet som grafisk designer for nationale og internationale virksomheder.

Mitri Larin, Ukraine. Foto: Dag Smemo
Mitri Larin fik en ny start på livet og blev grafisk designer. Han har lavet logoet til Bibelens år i Ukraine. Foto: Dag Smemo.