Hvad siger Bibelen om at være fremmed?
I den nye "Bibelen til konfirmander" kan man følge forskellige læseruter gennem Bibelen, som hver især giver indblik i et vigtigt tema. En af disse ruter handler om fremmede. Foto: Colourbox

24.06.2016 Lisbeth Elkjær Øland, forlagschef

Hvad siger Bibelen om at være fremmed?

Hvordan føles det at være fremmed eller flygtning? Og hvordan skal fremmede behandles? Hen over sommeren kan du følge en læserute gennem Bibelen og blive klogere på emnet

Vinteren og foråret har igen budt på store diskussioner i medierne om de fremmede, om flygtninge og om næstekærlighed.

Bibelen er fuld af historier om krig, forfølgelse og hungersnød og om deraf følgende folkevandringer og flugt. Men også om, hvordan folk finder sig til rette med at leve side om side.

Men hvordan føles det at være fremmed? Og hvordan skal fremmede behandles?

Gennem sommermånederne bringer vi uge for uge en læseplan med skriftsteder i Bibelen om temaet "fremmede". Find teksterne i boksen til højre. Der er tekster om, hvordan vi blev fremmede for hinanden fra start af, hvordan man af kærlighed til et andet menneske kan forlade sit land, og hvor vred man kan være over at se sit land smadret.

Læseplanen "Fremmed" er hentet fra den nye konfirmandbibel, som udkommer på Bibelselskabets Forlag den 1. juli 2016. I bogen kan du også finde andre ruter gennem Bibelen, fx om kærlighed, døden, tro, søskende, venskab og meget mere. Eller du kan følge "En hovedvej i Bibelen" og finde vej til de centrale tekster i Bibelen.

Køb Bibelen til konfirmander

Bibelen for konfirmander er en helt særlig udgave af den autoriserede oversættelse af Bibelen, der giver uvurderlig hjælp til forståelsen af Bibelen og dens aktualitet.

I det øjeblik teksten åbnes op med ruter, fremhævede citater og lignende, får konfirmanderne forhåbentlig mere mod på at kaste sig ud i at læse i Bibelen.

Køb bogen her. 

Bibelen til konfirmander

Følg læseruten om fremmede i Bibelen

7. læsning: Hjælp fra en totalt fremmed

Lukasevangeliet kap. 10 vers 25-376. læsning: Hvad I gør mod et menneske, gør I også mod Gud

Matthæusevangeliet kap. 25 vers 31-46

5. læsning: De fremmede har smadret min by!

Klagesangene kap. 54. læsning: En ung kvinde forlader sit hjemland og slår sig ned i en fremmed by

Ruths Bog kap. 2 vers 1-173. læsning: Der er andre end dig!

Femte Mosebog kap. 24 vers 19-222. læsning: Flygtningen Kain

Første Mosebog kap. 4 vers 3-161. læsning: Det vildeste tårn gjorde os fremmede

Første Mosebog kap. 11 vers 1-9Følg med: Her poster vi hver uge hen over sommeren en ny læsning på ruten om fremmede. I alt syv læsninger.