Jonas H. Petersen
Jonas H. Petersen (Hymns from Nineveh) er aktuel med sangen Kvantespring skrevet over Påskeevangeliet. Sangen udkommer den 14. april. Foto: L. Drori/Bibelselskabet.

13.04.2014 Bibelselskabet

"Hymnboy" digter peptalk fra Jesus om påsken

Han er blevet kaldt "en åbenbaring", den unge sangskriver Jonas H. Petersen. Nu har han nytolket påskeevangeliets budskab til sangen Kvantespring.

Fascinationen af Bibelens fortællinger har fulgt Jonas H. Petersen siden barndommen. Senere tog han den med på danskstudiet på universitetet, og i dag bruger han den i sit daglige arbejde i bandet "Hymns from Nineveh", der refererer til byen Nineve i Det Gamle Testamente.

Bandets første udgivelse strøg ind på førstepladsen på iTunes danske albumliste og blev kåret til årets album i 2011. Senest udkom ’Visions’ i 2013 og begejstrede både radiolyttere og anmeldere.

Jonas H. Petersen fortæller, at det var en perfekt opgave, da han blev bedt om at omdanne en af
påskens store tekster, Markusevangeliet kapitel 14-16, om korsfæstelse og genopstandelse til en sang. Kvantespringudkommer 14. april i anledning af Bibelselskabets 200 års jubilæum.

”Bibelen er en del af mit liv. Jeg er meget tidligt blevet præsenteret for bibelhistorier og har følt mig meget forbundet med nogle af dem,” siger han.

Kvantespring forestiller han sig, hvad Jesus ville sige, hvis han under middagen skærtorsdag holdt tale for disciplene.

”Det er en peptalk til disciplenes tro og tvivl. For mig var det vigtigt at få det vanvittige i budskabet om genopstandelsen med,” siger han.

Jonas H. Petersen er en af 12 kunstnere der har udgivet en sang skrevet med baggrund i en bibeltekst. På nuværende tidspunkt har Sys Bjerre sunget sig ind i radiobølgerne med Krig og Fest, Eivør har udgivet You know me, og Anne Linnet kom med nummeret Størst af alt er kærlighed.

Kvantespring købes via iTunes og høres via streamingtjenester.

Jonas H. Petersen.
Foto: L. Drori/Bibelselskabet.

Lydspor fra Bibelen

Jonas H. Petersens sang Kvantespring er en del af musikprojektet Lydspor fra Bibelen, hvor 12 kendte kunstnere har fået frie hænder til at nyfortolke hver deres centrale bibeltekst. 

Anledningen er Bibelselskabets 200 års jubilæum.

I løbet af 2014 udkommer sangene digitalt, og i november samles de på et album. 

Sangene kan købes via iTunes og høres via streamingtjenester.

Overskuddet fra sangene kom hiv-ramte børn i Swaziland til gode.

Læs mere om musikprojektet Lydspor fra Bibelen.