Unge i Centralasien holder deres kristne tro skjult. Foto: Det Norske Bibelselskab
Mange unge i Centralasien holder deres kristne tro skjult for at undgå problemer. Derfor viser Aziz, Latifa og Taman ikke deres ansigter. Foto: Det Norske Bibelselskab

Det Norske Bibelselskab / Synne Garff, international chef i Det Danske Bibelselskab

Kom til at tro, da jeg læste Bibelen

Vi møder tre unge kristne i en by i Centralasien. For ikke at vække opsigt har de inviteret på sightseeing i den historiske by

Vi satte os på en cafe for at indtage nogle vidunderlige, lokale retter. Når ingen af tjenerne stod ved bordet og lyttede, fortalte de tre unge om, hvordan de blev kristne. Aziz og Latifa er gift og først i rediverne. De har to døtre. Taman er midt i 20’erne. Han er også gift, men har stadig ingen børn.

Vi kom fra en anden baggrund, og det var længe en hemmelighed, at vi var kristne.

Blev opdaget af sikkerhedspolitiet

De tre har efterhånden kendt hinanden i en del år. ”Vi kom fra en anden baggrund, og det var længe en hemmelighed, at vi var kristne. Vores forældre ville smide os ud, hvis de vidste det. Men en dag kom sikkerhedspolitiet og fortalte det. Og så begyndte problemerne,” forklarer Taman, der hørte om evangeliet igennem sin ven Aziz. 

Foto: Det Norske Bibelselskab
Foto: Det Norske Bibelselskab

De måtte ikke længere gå i kirke, men blev tvunget til at følge familiens tradition. ”Aziz gav mig først en bibel på russisk, men da jeg ikke forstår russisk så godt, spurgte jeg, om det var muligt at få en bibel på mit eget sprog.”

Læste i Bibelen om natten

Det var det. Taman var glødende optaget af at finde ud af, hvordan den kristne Gud var. Han læste om natten og kunne finde på at ringe sin ven Aziz op på alle tider af døgnet. De to mødtes ofte og kunne diskutere i timevis. Det endte med, at også Tamans søster blev kristen. Hun bad også om en bibel. ”Hvis ikke vi havde fået mulighed for at læse i Bibelen på vores eget sprog, i vores eget land, så var vi aldrig blevet kristne. Vi er så taknemmelige for støtten til bibelarbejdet i vores land.”

Foto: Det Norske Bibelselskab
Foto: Det Norske Bibelselskab