Læs juleevangeliet med forfatter Ida Jessens ord
Ida Jessen har genfortalt Bibelen for børn i den anmelderroste bog "Bibelhistorier".

21.12.2017 Bibelselskabet

Læs juleevangeliet med forfatter Ida Jessens ord

"Og det skete i de dage ..." De ord lyder i kirker landet over den 24. december, når juleevangeliet læses. Netop disse ord er kendt af de fleste, men historien om Jesus' fødsel kan også fortælles med andre ord

Når juleevangeliet den 24. december læses i kirker landet over er det de kendte ord fra den autoriserede, danske oversættelse, der lyder. Men historien om Jesus' fødsel kan også fortælles med andre ord.

Her er det Ida Jessens version af juleevangeliet fra bogen Bibelhistorier, som udkom på Bibelselskabets Forlag i 2016.

God fornøjelse og glædelig jul!

UDDRAG fra Bibelhistorier af Ida Jessen

Josefs familie kom fra Betlehem, og det efterår, hvor Maria var gravid, befalede den romerske kejser Augustus, der havde besat Israel, at alle skulle tælles i deres hjemby. Han ville vide, hvor mange undersåtter der var i hans rige, og hvor meget han kunne få ind i skat. Derfor skulle Josef og Maria rejse til Betlehem.

Maria kunne ikke gå så langt, men Josef løftede hende op på sit æsel, og så begyndte de den lange rejse fra Nazaret til Betlehem. Den varede i mange dage, og da de nåede frem, var Maria udmattet, og hun skulle føde. Josef gik rundt i byen og spurgte på alle kroer og hoteller efter et værelse, men der var optaget overalt. Til sidst fandt han en stald, hvor de kunne være. Han bredte rent halm ud på gulvet og løftede Maria af æslet og bar hende ind i halmen. Og der, mens køerne gumlede, og fårene og lammene snusede til hinanden, blev Jesus født.

Uden for byen holdt nogle hyrder vagt over deres dyr. De lå og småslumrede, da der pludselig viste sig et vildt, uroligt lys på himlen. “Hjælp!” skreg hyrderne og sprang op. “Hjælp. Jorden går under!” Men så opdagede de, at lyset var en skikkelse. At det var en lysende engel, der svævede over dem.

“I skal ikke være bange,” sagde englen til dem. “Jeg er kommet for at fortælle om en stor glæde. I nat er Guds søn blevet født i en stald i Betlehem.” Og i det samme blev nattehimlen fyldt af tusindvis af engle.

Svimle lagde hyrderne sig ned, mens englene sang for dem. “Ære være Gud i det højeste,” sang englene. “Fred, fred på jorden.”

Da englene var vendt tilbage til himlen, skyndte hyrderne sig ind til Betlehem, og i stalden fandt de Maria og Josef sammen med denlille dreng, der lå i et fodertrug. Han lå i halmen med kun et lille tæppe om sig, en fattig lille dreng i en stald. Men hyrderne fortalte, hvad englene havde sagt:

I nat er Guds søn blevet født. Fred. Fred på jorden.

Bibelhistorier

Prisbelønnet og anmelderrost børnebibel af forfatter Ida Jessen og illustrator Hanne Bartholin
Bibelhistorier Bog
349,95

Forfatter: Ida Jessen
Illustrator: Hanne Bartholin
Sidetal: 320 sider
Indbinding: Indbundet
Forlag: Bibelselskabet
Materiale: Med lærredsryg
Varenummer: 978-87-7523-777-7
Mål: 19,0 x 29,7 cm.