Bibelhistorier

Prisbelønnet og anmelderrost børnebibel af forfatter Ida Jessen og illustrator Hanne Bartholin

Ida Jessen er en af Danmarks populæreste forfattere hos både voksne og børn. I denne meget flotte familiebibel i stort format, Bibelhistorier, genfortæller hun i 29 kapitler de mest centrale historier fra Bibelen i et nutidigt, nærværende og til tider humoristisk sprog. Prisbelønnede Hanne Bartholin har lavet de smukke og moderne illustrationer. Bogen er særdeles velegnet til oplæsning og er en oplagt  dåbsgave eller fødselsdagsgave.

Mængderabat: Køb mindst 10 eksemplarer og få 10 %

Ida Jessen (f. 1964) debuterede i 1989, og har skrevet romaner, noveller og børnebøger. Ida Jessen har modtaget en lang række priser, blandt andre De Gyldne Laurbær (2009) og Gyldendalprisen (2009). Hun er medlem af Det Danske Akademi. Sammen med Hanne Bartholin har hun skabt serien om elefantungen Carl.

Hanne Bartholin (f. 1962) er særligt kendt for sine børnebogsillustrationer og har modtaget flere priser, blandt andre Kulturministeriets Illustratorpris (2001) og Chen Bochui International Children's Literature Award (2015). Hun har udstillet sine værker og udgivet bøger i mange lande, blandt andet i Korea, Spanien, Japan og Sverige.

349,95

Forfatter: Ida Jessen
Illustrator: Hanne Bartholin
Sidetal: 320 sider
Indbinding: Indbundet
Forlag: Bibelselskabet
Materiale: Med lærredsryg
Varenummer: 978-87-7523-777-7
Mål: 19,0 x 29,7 cm.

Anmeldelser

Bibelhistorier har modtaget Den Danske Bogdesignpris 2017 for årets bedste børnebog. Prisen uddeles af Forening for Boghaandværk.

Henriette Bacher Lind, Jyllands-Posten:
"Ida Jessens 'Bibelhistorier' er et sandt mesterværk. Den store danske forfatters børnebibel bliver svær at overgå de næste mange årtier ... Naturligvis skal Ida Jessen skrive en børnebibel. Og naturligvis bliver den brillant. Kombinationen af en af Danmarks mest betydelige forfattere og verdenshistoriens mest berømte værk er simpelt hen oplagt ... kun få kan formidle så umiddelbart og enkelt og dog så dybt og rigt, som det sker her ... Ida Jessen har sproget, overblikket, erfaringen, modet og ikke mindst fortroligheden med de bibelske tekster, som kan løfte genfortællingerne op i deres helt egen genre og ramme en stil, som er uden alder og forfaldsdato ... Ida Jessen digter, mens hun fortæller, og de gamle historier rejser sig og lever og går lige i hjertet. Hun siger det, lige som det skal siges." SEKS STJERNER

Kathrine Lilleør, Berlingske:
"Ida Jessen har med "Bibelhistorier" begået en mundret, mild og munter genfortælling af Biblens største fortællinger. Fortalt til både børn og voksne. At Ida Jessen har fundet en fortællestemme, der kan læses uden tæerkrympen af voksne, er intet mindre end en gylden nøgle til det bibelske univers ... "Bibelhistorier" er elegant og udfordrende illustreret af Hanne Bartholin og modigt tilrettelagt af grafikeren Nanna Arnfred. Meget smukt."SEKS STJERNER

Thomas Bredsdorff, Politiken:
"Enkelt sprog, indfølende psykologi, respekt for historien - og et smil ... De er så slidstærke, de bibelhistorier. De har det som kærligheden, de tåler alt og kan alligevel genkendes. Ida Jessens behandling af dem er præget af stor respekt og velgørende smil". FEM HJERTER

Erik Skyum-Nielsen, Information:
"Overdådigt illustreret og suverænt fortalt. En tradition fornys ... Ud over at udgøre en vidunderlig samling af gode historier er Bibelen én stor bunke af anstødssten. Det forstår Ida Jessen at respektere, og det gør hendes formidling troværdig ... I det hele taget må Ida Jessens ordvalg og sprogtone kaldes en bedrift for sig ... Med til indtrykket af solid og velgennemført formidling hører værkets bogmæssige udstyr med læsebånd, lærredsryg og lækkert højformat samt opulent og originalt layout og fremragende illustrationer."

Anna Karlskov Skyggebjerg, Weekendavisen:
"Bibelhistorier er smukt boghåndværk, hvor blandt andet indbinding, stofryg, læsebånd og papirkvalitet udtrykker sans for bogens materialitet. Det signaleres, at bogen er betydningsfuld, og man kan fordybe sig i indhold og form ved at høre, se og føle. I Bibelhistorier får Hanne Bartholins betagende akvareller lov at fylde som selvstændige opslag, og samtidig indgår tekst og illustrationer i et konkret samspil med hinanden. Grafikeren Nanna Arnfred har arbejdet særdeles kreativt med tekstopsætningen ... Illustrator og grafiker mestrer hele det følelsesmæssige register fra skildringen af misundelse og had til den reneste kærlighedsfortælling ... Ida Jessens tekst udmærker sig ved stor ligefremhed og mundrethed i replikkerne. De bibelske fortællingers indhold og logik, som ofte kan være svær at forlige sig med for en barnelæser, bliver lidt lettere at kapere i Jessens version".

Kristian Ditlev Jensen, Weekendavisen:
"Når man først har læst historierne, glemmer man dem aldrig igen."

Svend Skriver, Kristeligt Dagblad:
"Smuk, elegant og nærværende genfortælling af Bibelen ... Det er et klart, smukt og flydende sprog. Meget velegnet til oplæsning ... Ida Jessen og Hanne Bartholin har skabt en fornem indgang til det kristne univers med deres nye bog". FEM STJERNER.

Hanne Høgild, Kirken Underviser:
"Selvfølgelig skulle Ida Jessen fortælle "Bibelhistorier". Har man læst hendes fortællinger om elefantungen Carl, og kender man derigennem hendes formidlingsevner for børn, er det da fuldstændig oplagt, at hun også skulle kaste sig ud i det bibelske univers og åbne det for de yngste. Det har hun gjort helt formidabelt, og hun har fortjent den allerstørste ros for sine meget velskrevne "Bibelhistorier" ... De 29 udvalgte fortællinger fra både Det Gamle og Det Nye Testamente er fortalt med teologisk indsigt og sans, de er skrevet med menneskelig indlevelse og forståelse, de er fortalt for børn (og deres voksne), men uden at forfalde til det barnlige ... Jeg vil varmt anbefale at bruge "Bibelhistorier" til højtlæsning i hjemmene, som gave til minikonfirmander eller som dåbsgave til større børn."

Anette Grønholt Andersen, Børn og Bøger:
"Et fantastisk unikt og gennemført værk! ... Læseren oplever en helstøbt tekstlig og billedlig forening, og resultatet er en fuldstændig perfekt symbiose. Og billedbiblen er dertil betagende smuk ... Fortællingerne i sig selv giver rig anledning til varmt at anbefale bogen. Det er en klog bog, der giver anledning til at drøfte  livets store filosofiske og etiske spørgsmål - på et niveau, der forståeligt for et barn ... Heldig den, der modtager sådan en bog ... Akvarellens muligheder udnyttes virtuost og udtryksfuldt"

Christine Christensen, lektørudtalelse:
"En meget fin samling bibelhistorier, hvor tekst og illustration går op i en højere enhed. Ida Jessen fortæller de velkendte bibelhistorier genkendeligt og respektfuldt, men samtidigt med et tvist, der gør fortællingerne til hendes egne. Hanne Bartholin tilføjer de fine, poetiske tekster yderligere dybde med sine smukke udtryksfulde illustrationer."