Fred i Sydsudan. Foto: De Forenede Bibelselskaber
To tredjedele af befolkningen i Sydsudan kan ikke læse og skrive. Manglen på uddannelse betragtes som en af de vigtigste årsager til konflikterne. Derfor tilbyder Bibelselskabet læsetræningskurser med Bibelen. Foto: De Forenede Bibelselskaber

12.11.2020 Synne Garff, international chef

Mennesker i Sydsudan længes efter fred

Da landet blev uafhængigt i 2011 syntes denne drøm endelig at gå i opfyldelse, men så udbrød der borgerkrig. Selv om der formelt blev indgået en våbenhvile i 2018 mellem borgerkrigens parter, lever folk stadig i frygt og usikkerhed. 

Corona-pandemien har skærpet nye voldelige konflikter om græsarealer, kvæg og vand. Had og brutalitet styrer den måde, mennesker lever sammen på, og mange er på flugt. 

Bibelen skaber fred og viser vej

Midt i kaos er der ildsjæle, som modigt forsøger at overvinde det onde med det gode. En af dem er den 24-årige Monica Jokino: ”Jeg beder om fred hver dag! Vores land har hårdt brug for Bibelens budskab om tilgivelse og forsoning,” fortæller hun. Den unge kvinde har tidligere deltaget i et læsetræningskursus med Bibelen, hvor hun nu er underviser.

To ud af tre sydsudanesere kan ikke læse og skrive. Manglen på uddannelse anses for en af årsagerne til den vedvarende vold. Monica vil ikke kun lære sine studerende at læse og skrive, hun vil også lære dem, at Bibelen skaber fred og viser vej. 

To ud af tre sydsudanesere kan ikke læse og skrive. Manglen på uddannelse anses for en af årsagerne til den vedvarende vold.

Mand i plastikstol, Sydsudan. Foto: De Forenede Bibelselskaber.
Bibelens budskab om tilgivelse og forsoning bevæger folk, så de ændrer deres liv. Foto: De Forenede Bibelselskaber.

Læsetræning med Bibelen

Læsetræningen bliver lettere, når man lærer at læse med de fortællinger, som man har hørt fra man var lille og kender rigtigt godt i forvejen. Derfor er læsetræning med Bibelen unikt. Medarbejderne i Bibelselskabet i Sydsudan gør deres yderste for at forbedre situationen for deres landsmænd. De tilbyder læsetræningskurser med Bibelen og uddanner kursusinstruktører. De uddeler Bibelen og spreder dens fredsskabende budskab i hele landet.

Du kan støtte dette vigtige arbejde, så drømmen om fred i Sydsudan kan gå i opfyldelse. For 650 kroner kan du finansiere bibler og undervisningsmateriale til et helt læsetræningskursus.

Kasser med bibler, Sydsudan. Foto: de Forenede Bibelselskaber

MobilePay: 62 903

  • For 335 kr. får 10 sydsudanesere Det Nye Testamente.
  • For 1340 kr. får 40 sydsudanesere Det Nye Testamente.
Nonne læser i bibel, Sydsudan. Foto: De Forenede Bibelselskaber

Mærke: 'Læs med Bibelen'

  • For 650 kr. kan du finansiere bibler og læringsmateriale til et helt læsetræningskursus.

    Tak for din støtte!