Daniel John. Foto: UBS
”I Bahrain er 152 nationer repræsenteret. Det er et stort missionsfelt, hvor tingene kan brede sig som ringe i vandet. Når vi åbner Bibelen for arbejderne her, tager de det, de lærer og hører, med hjem. Vores arbejde i dette ene land hjælper med at udbrede evangeliet over hele verden.” - Daniel John, medarbejder i Bibelselskabet i Bahrain.

07.03.2022 Tekst: Bjørn Håkon Hovde. Fotos: Bibelselskabet i Golfen

Mød dem, der får evangeliet ud i Golfen

Bibelselskabet i Golfen arbejder i Qatar, Kuwait, Bahrain, Oman, Saudi- Arabien, Yemen og De Forenede Arabiske Emirater. Medarbejderne sætter ord på udfordringerne i området – men fortæller også om nye muligheder for bibelarbejdet.

BAHRAIN

”For nylig gennemførte vi et kursus- og samtaleprogram på singalesisk. Kvinden, der holdt kurset, lagde mærke til en ung mand, der havde tegnet en skikkelse, der stod på kanten af en klippe. Neden for klippen lå en anden mand med knust kranie. ’Det er

mig i dag,’ sagde han og pegede på skikkelsen oppe på klippekanten. ’Men snart er dét mig.’ Han pegede på manden, der lå på jorden under klippen. ’Jeg er kommet til et punkt, hvor jeg ikke ser nogen udvej.’ Kursuslederen kontaktede straks præsten – og

så blev manden overført til en læge og blev tilset og fik hjælp. Næsten ingen af de udenlandske arbejdere har en sygeforsikring. De er overladt til sig selv. Vi ved, at vores arbejde redder liv.”

- Rehne Pinto, leder af traumebehandling i Bahrain

Rehna Pinto. Foto: UBS

OMAN

”Min familie er fra Indien, men jeg oplever Oman som mit hjem. I Indien er folk meget lidt inkluderende. Her i Oman er vi alle udlændinge, og derfor bliver alle inkluderet. Det er lige meget, hvilken baggrund du har, hvilket sprog du taler, eller  hvilken religion du har. Vi er der for alle.”

- Lydia Abraham, medarbejder i Bibelselskabet i Oman

LYDIA ABRAHAM, medarbejder i Bibelselskabet i Oman

KUWAIT

”I mødet med nye kristne tager vi altid udgangspunkt i Johannesevangeliet, fordi det peger på Jesus’ guddommelighed. Mange ikke-kristne er kommet til tro og har accepteret Jesus som deres frelser. De arabiske menigheder vokser også.”

- Yousef Safry, koordinator for Bibelselskabets arbejde i Kuwait

YOUSEF SABRY, koordinator for Bibelselskabets arbejde i Kuwait