Nelson Can
Seventeen af Nelson Can er den tiende udgivelse i jubilæumsprojektet Lydspor fra Bibelen. Foto: Helena Lundquist/Bibelselskabet.

03.11.2014 Bibelselskabet

Nelson Can inspireret af bibelsk hjælpsomhed

Bandet Nelson Can har omsat lignelsen om den barmhjertige samaritaner til en sang om at få hjælp. Også når man ikke beder om den. Sangen udkommer den 3. november.

En aften kom Maria Juntunen, trommeslager i bandet Nelson Can, forbi nogle piger, som hun grinte lidt af, fordi hun syntes, de lignede ”poptøseduller.” Næste øjeblik steg hun op på sin cykel og væltede. Pigerne kom løbende for at hjælpe hende. ”Da skammede jeg mig helt sindssygt meget,” siger Maria Juntunen.

Af og til kommer hjælpen helt uventet, og i Nelson Cans nye sang Seventeen er temaet netop hjælpsomhed. Nummeret er inspireret af lignelsen om den barmhjertige samaritaner, hvor en fremmed uventet hjælper en mand, der er blevet slået ned af røvere. Sangen handler både om at være der for sine nære, men også om at række hånden ud til fremmede i nød – selv hvis de ikke beder om hjælp.

For Nelson Can, der ikke tidligere har arbejdet med religiøse tekster, var det en spændende proces at dykke ned i en af Bibelens allerstørste fortællinger. ”Bibelen handler, som mange andre religiøse tekster, jo om, hvordan man skal behandle hinanden, og hvordan livet hænger sammen. Og lige netop en tekst som den barmhjertige samaritaner er jo super nem at forholde sig til”, siger bassist og tekstforfatter Signe Tobiassen.

Nu håber Nelson Can på også at kunne hjælpe andre i kraft af det nye nummer, der udkommer som en del af Lydspor fra Bibelen. Bibelselskabets 200 års jubilæumsprojekt er nemlig non-profit og pengene går videre til HIV-ramte børn i Swaziland. Det har været vigtigt for Nelson Can, siger Signe Tobiassen.

”Det føles som et stort privilegium, at vi kan gøre noget af det, vi synes, er sjovest – nemlig at skrive musik – og så samtidig forhåbentlig være med til at gøre en forskel i nogle små børns liv.”

Seventeen kan købes via iTunes og streamingtjenester.

Om bandet: Nelson Can blev dannet i 2011 og spiller rock med en utraditionel besætning af Maria Juntunen på trommer, Signe Tobiassen på bas og Selina Jin, der synger. Bandet har i september 2014 udgivet deres første album.

Seventeen er en del af Bibelselskabets jubilæumsprojekt Lydspor fra Bibelen. I løbet af 2014 fortolker 12 musikere nogle af de bedst kendte bibeltekster. De 12 sange udkommer som et samlet album den 1. december. Musikerne tæller blandt andre Panamah, Basim, Anne Linnet og Shaka Loveless.